Enel X România instalează un parc solar cu o capacitate totală de 3 MW pentru WDP România

F.D.
Companii / 29 august 2022

Enel X România instalează un parc solar cu o capacitate totală de 3 MW pentru WDP România

Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, construieşte un parc solar cu o capacitate totală instalată de aproape 3 MW pentru dezvoltatorul de spaţii logistice WDP (Warehouses De Pauw Romania). Parteneriatul reprezintă primul proiect Enel X România semnat cu un dezvoltator de spaţii logistice, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, sistemele fotovoltaice fac parte dintr-un proiect extins şi vor fi instalate pe acoperişurile clădirilor companiei, aflate în localitatea Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Instalaţia cuprinde aproape 6.700de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de aproape3.600 MWh şi economii anuale substanţiale la factura de electricitate. Totodată, proiectul va contribui la reducerea cu aproape800 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

"Dezvoltarea unui business sustenabil prin instalarea de panouri fotovoltaice nu mai este un trend, ci devine o cerinţă la nivel global, datorită dezideratului de reducere a emisiilor de carbon. Aceste sisteme sunt cu atât mai importante în contextul actual al crizei energiei şi schimbărilor climatice. Vorbim despre tehnologii şi echipamente utilizate de Enel X cu o performanţă şi fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piaţa sistemelor fotovoltaice. Investiţiile în surse de energie regenerabilă nu mai ţin doar de reducerea costurilor, ci şi de a privi viitorul într-un mod sustenabil", spune Mirel Jarnea, Head of e-Industries Enel X Romania.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb