Energy Star - pentru echipamente de birou mai eficiente energetic

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 iulie 2007

Deputaţii au adoptat, ieri, în primă lectură, o propunere de regulament privind eficienţa energetică a echipamentelor de birou. Regulamentul a fost propus în contextul unui nou acord încheiat de Uniunea Europeană cu Statele Unite, pentru coordonarea programelor de etichetare a echipamentelor de birou. Comunitatea Europeană s-a asociat, în 2000, programului internaţional de etichetare Energy Star, lansat în 1992 de Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului.

Conform raportorului Nikolaos Vakalis (PPE-DE, EL), Comisia s-a asociat acestui program deja recunoscut pentru a evita etichetări multiple şi costuri administrative. Specificaţiile tehnice ce trebuie respectate pentru obţinerea emblemei Energy Star sunt definite în comun de Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului, de Comisie şi de Biroul Energy Star al Comunităţii Europene (BESCE). Noul acord, semnat în decembrie 2006, înăspreşte cerinţele tehnice: emblema nu poate fi acordată decât celor mai bune modele.

Echipamentele de birou (calculatoarele, monitoarele calculatoarelor, imprimantele, foto- şi tele-copiatoarele, aparatele de scanat) consumă o bună parte a energiei Comunităţii. Îmbunătăţirea eficienţei lor energetice ar putea aduce beneficii în următoarele domenii: competitivitatea industriei europene, economii în facturile energetice, protecţia mediului prin reducerea emisiilor de CO2 datorate utilizării energiei, securitatea aprovizionării energetice prin reducerea cererii de energie, şi reducerea dependenţei faţă de importurile de energie.

Amendamentele deputaţilor vizează promovarea mai eficientă a echipamentelor de birou marca Energy Star - pentru consumatori şi fabricanţii europeni. Deputaţii argumentează nu numai cu avantajul unui mediu mai bine protejat, ci şi cu beneficiile economice. Ei doresc utilizarea pe scară mai largă a programului Energy Star în politica europeană de energie.

Deputaţii intenţionează să încurajeze sectorul public să investească masiv în echipamente de birou mai eficiente din punct de vedere energetic. Ei sugerează introducerea unor dispoziţii cu caracter constrângător pentru intrarea pe pieţele publice a echipamentelor de birou mai eficiente din punct de vedere energetic, aşa cum se aplică în Statele Unite.

Parlamentul intenţionează, totodată, să consolideze rolul Uniunii în definirea criteriilor tehnice pentru echipamente de birou mai eficiente din punct de vedere energetic, prin intermediul Comisiei şi al BESCE, care să urmărească îndeaproape fluxul pătrunderii pe piaţă a acestor tipuri de echipamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb