Enterprise Investors a preluat brokerul de asigurări online Netrisk.hu, prezent şi în România

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iulie 2010

Enterprise Investors (EI) a preluat un pachet majoritar la Netrisk.hu, broker de asigurări generale din Ungaria, care deţine în România subsidiara Netas.ro, planurile companiei de private equity vizând extinderea operaţiunilor din regiune, inclusiv pe piaţa românească.

Valoarea tranzacţiei este de 23 milioane euro şi a fost realizată prin fondul Polish Enterprise VI.

"Enterprise Investors caută de ceva vreme oportunităţi de investiţii în Ungaria. (...) Compania (Netrisk.hu - n.r.) are un model de business eficient şi este un lider incontestabil pe piaţa sa", a declarat, într-un comunicat, Dariusz Proñczuk, managing partner şi board member al Enterprise Investors, potrivit Mediafax.

Prin această tranzacţie, EI se angajează la extinderea ulterioară a Netrisk.hu în Ungaria, Romania şi în Europa Centrală şi de Est (ECE). Compania subsidiară din România, Netas.ro, a fost creată în 2009 şi vinde în prezent RCA şi asigurări de locuinţe.

Netrisk.hu este cel mai mare broker independent on-line de asigurări din Ungaria, distribuind produse de asigurări non-life, respectiv asigurarea obligatorie pentru autoturisme, CASCO, asigurări de locuinţe şi de călătorie. Compania a fost fondată în urmă cu 15 ani de directorul executiv şi co-proprietarul său, Zsolt Haraszti.

Netrisk.hu are 770.000 de utilizatori.

"Cu ajutorul acestui investitor vom reuşi atât dezvoltarea rapidă a serviciilor noastre, cât şi extinderea ulterioară în Ungaria, România şi în regiunea ECE", a declarat Haraszti.

În acest an, Enterprise Investors a mai cumpărat 56% din acţiunile companiei româneşti de externalizare a serviciilor de resurse umane Smartree România, prin intermediul fondului de venture capital şi lanţul de supermarketuri Dino din Polonia.

Firma a investit până în prezent 160 milioane euro în companii româneşti din diverse sectoare. În România, Enterprise Investors mai are în portofoliu reţeaua de supermarketuri Profi, Macon Deva, Siveco şi Smartree.

Enterprise Investors este firmă de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, care administrează şase fonduri de private equity şi un fond de venture capital, ce totalizează 1,7 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb