Televiziunile din Moscova au prezentat o mare demonstraţie, la care participanţii îşi exprimau adeziunea faţă de Vladimir Putin, războiul declanşat de acesta în Ucraina şi anunţatele anexări de teritorii din Doneţk, Lugansk, Zaparojie şi Herson. Aceste relatări au contrabalansat demonstraţiile destul de subţiri din cele câteva oraşe ale Federaţiei Ruse, soldate cu un mare număr de persoane arestate. Una peste alta, rezultă adeziunea cvasi unanimă a cetăţenilor Federaţiei Ruse faţă de deciziile politice şi militare ale lui Vladimir Putin. Există însă şi o contradicţie în termeni.
Să luăm de bune demonstraţiile pro-război. Să prezumăm că ele exprimă atitudinea sinceră a majorităţii populaţiei. Să luăm de asemenea de bune şi semnele de întrebare care însoţesc demonstraţiile anti. În sensul că participanţii nu sunt prea numeroşi. Şi că ei ar fi ONG-işti, bine finanţaţi în acest scop din străinătate. Şi să mai admitem şi ceea ce se vântură în sensul numărului total de persoane arestate. În definitiv, cine i-a putut număra? Pentru că, în mod oficial, nu s-a comunicat nicio cifră. În fine, să mai admitem şi faptul că în cele patru regiuni s-au organizat referendumuri în mod corect, în respect faţă de toate normele democratice şi la care oamenii participă cu mult entuziasm. Aşa cum tocmai a remarcat şi un om de afaceri german, care s-a deplasat pe cont propriu în zonele separatiste, stârnind în Berlin o adevărată furtună de proteste. În fine, să luăm de bun şi modul în care, peste câteva zile, în Duma de Stat se vor pecetlui anexările. Şi să vedem, din perspectiva prezentată mai sus, cum se potrivesc lucrurile cu alte informaţii. O informaţie cât se poate de oficială, imposibil de contestat, este că sâmbătă, adică cu o zi în urmă doar, în plin weekend, preşedintele Vladimir Putin şi-a sacrificat din preţiosul timp de odihnă, pentru a promulga o serie de modificări la Codul penal, operate în mare viteză de către Duma de Stat. Cea mai importantă vizează mărirea pedepselor pentru cei care refuză încorporarea sau refuză să lupte sau se predau fără ordin forţelor inamice. Ca şi în cazul "voluntarilor" ONG-işti, care, în urma demonstraţiilor, au ajuns în dubele poliţiei, şi cei care refuză încorporarea sau se fac vinovaţi de alte fapte dintre cel pe care le-am menţionat mai sus riscă 10 ani de puşcărie. Adică o pedeapsă extrem de mare. Care ar urma să fie executată în penitenciarele de groază ale Federaţiei Ruse. Şi iată că ceva nu se potriveşte.
Dacă există atât de mult entuziasm, dacă referendumurile nu sunt falsificate, dacă ele nu sunt total inadecvate, în condiţiile în care se desfăşoară sub ocupaţie şi în stare de război, dacă ele stârnesc entuziasmul majorităţii locuitorilor din cele patru regiuni a căror anexare urmează să fie bătută în cuie de Duma de Stat şi dacă asta se întâmplă în condiţiile în care, chiar şi după ocupaţie, chiar şi după ce mulţi ucraineni s-au refugiat, populaţia de etnie rusă a rămas în continuare minoritară, atunci înseamnă că se petrece ceva halucinant. Sau poate suntem în prezenţa unor poveşti numai bune de adormit copiii. Şi dacă pe teritoriul legitim al Federaţiei Ruse cetăţenii sunt atât de entuziasmaţi de acest război, dacă ei nu mai ştiu cum să-şi mai manifeste adeziunea faţă de deciziile luate de Vladimir Putin, atunci cum Dumnezeu se explică faptul că legislaţia privind încoporarea şi participarea la război se înăspreşte într-un asemenea hal?
În loc ca Vladimir Putin să-şi sacrifice ziua de sâmbătă pentru a promulga modificări ale Codului penal, care îi sancţionează pe ruşii care se opun războiului, eu aş vedea, desigur din perspectiva Federaţiei Ruse, ca cetăţenii să ia pur şi simplu cu asalt comisariatele militare, aplaudaţi fiind de soţii şi de mame, pentru a solicita să participe la acest război drept şi sfânt. La fel cum am făcut eu în august 1968, după fulminantul discurs al lui Nicolae Ceauşescu, când m-am dus la Facultatea de Drept, pentru a mă interesa de unde îmi pot procura o armă pentru a apăra România de o posibilă invazie sovietică, asemănătoare celei căreia i-a căzut victimă Cehoslovacia. Ce nevoie ar avea Putin să facă legi draconice, în condiţiile în care entuziasmul despre care vorbesc mediile oficiale de la Moscova este autentic? Şi de ce mă rog Kremlinul a cam închis graniţele? Şi au cam fost blocate mijloacele de transport terestre şi aeriene? Şi de ce, dacă urmează să fie încorporat un procent infim din numărul total de încorporabili, decretul lui Putin vizează toţi cetăţenii cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani?
Iată informaţii care se bat cap în cap. Şi aproape toate sunt cât se poate de oficiale. Întrebările de mai sus sunt generate pur şi simplu de "materialul clientului".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2022, 11:14)
''Entuziasm nebun pentru război'',
doar in MAS MEDIA si a marilor conducatori din USA si UE,
oamenii simpli iau teapa ca de obicei si sufera fara vina,
Dumnezeul sa fie cu noi
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2022, 11:23)
Și Hitler înainte de a se declanșa al doilea război mondial a început să anexez teritorii,si până la sfârșitul războiului a rămas fără ce a anexat și în plus Germania a fost împărțită în două. Din acest motiv ii dau plăcută suedeza lui Putin și la toți oligofrenii care îl susțin
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2022, 14:07)
Ai dreptate.Actiunile intreprinse de putin contra ucrainei seamana identic cu actiunile de acapararea a unor noi teritorii de catre hitler. Eu,nu pot intelege cum dupa ce noii guvernanti de la bucuresti,au putut sa vanda pe nimic romania strainilor fara ca cineva sa atace romania.Astept de 30 de ani,de ce tara noastra a fost vanduta strainilor de catre toti politicienii care au conduso din 89 pana in prezent. Cum este posibil ca romania una dintre cele mai bogate tari ale europei in resurse naturale,cu o industrie cat de cat dezvoltata,cu o agricultura avansata cu productii record care indestula consumul propiu,cu oameni muncitori in care muncitorul si taranul mergea la mare si la munte ca si intelectualii,(desi au simtit mari lipsuri alimentare precum si faptul ca desi romania producea energie electrica de zece ori mai mult ca azi,avea petrol si gaze,totusi romanii stateau la cozi si aveau frig in case),pentru ca ceausescu a hotarat sa plateasca datoria externa.Tara,ajunsese respectata in toata lumea,iar romanii,aveau bani dar nu aveau ce sa cumpere cu ei. Iata ca dupa 89,clasa politica de la noi,in totalitate,au trecut la distrugerea economiei ,agriculturii,vanzarea bogatiilor naturale catre straini pentru ca sa aibe ei ce sa fure si sa fie sustinuti de noii stapani ai tari. Azi,romania,desi nu este si nu a fost in nici un razboi,este o tara de romani saraci in majoritatea lor,copii celor care facusera o romanie frumoasa si bogata sunt aclavi la noii stapani,resursele naturale nu mai apartin romanilor,marea majoritate a copiilor sunt aproape analfabeti,iar tara este plina de membrii de partid ai celor actuale,care au mai multe drepturi si bogatie decat ilegalistii comunisti,iar tara este intesata de printisori ca nicu ceausescu,care se plimba in limuzine de sute de mii de euro,iar romanii de rand,sufere de foame si frig mai rau ca pe timpul lui ceasca.Cred ca azi,romania nu mai este o tara si nu mai este decat un teritoriu,locuit de niste oameni.Vorbim de dragoste de tara si patriotism. Am vazut cozile de la pasapoarte atunci cand se punea problema ca tinerii sa isi apere tara. Astept ca cineva sa imi explice de ce am ajuns un popor de sclavi,iar cei care au faurit o tara bogata si frumoasa,ajunsi batrani,sunt batjocoriti nu numai de stapanii lor din afara ci si de copii lor si de vatafii care azi conduc tara.Astept un raspuns corect si onest. Nu ma vor deranja injuraturile si mitocaniile pe care mi le vor adresa uni. !
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2022, 14:31)
raspunsul corect si onest pe care il astepti , rezulta din ce-ai scris chiar tu in postarea ta lunga si inutila prin evidenta : Romania este formata in majoritate din oameni ca tine , care vorbesc mult si fac putin . in alte tari lumea nu-si pune la infinit intrebari stupide si trec la actiune rapid .... beeeheeeehee !
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Danusia în data de 25.09.2022, 17:24)
Așa este
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2022, 17:58)
Si USA a anexat teritorii imense (mai ales de la Mexico)
si este foarte democratic, cunostintele de istorie nu strica
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2022, 20:01)
Nea Stanescule ,văd că o intorci că la Ploiești !