E.ON are pierderi de şapte miliarde de euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 martie 2016

E.ON are pierderi de şapte miliarde de euro

Compania îşi va revizui politica de dividend

E.ON SE, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, a raportat, pentru 2015, cele mai mari pierderi anuale din istoria sa, după deprecierea activelor şi înjumătăţirea valorii sale de piaţă.

Pierderile nete ale E.ON au ajuns la şapte miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari) anul trecut, de la 3,16 miliarde de euro în 2014. Analiştii estimau un rezultat negativ de 6,48 miliarde de euro.

"Rezultatele noastre financiare reflectă transformarea structurală cu care se confruntă industria energetică, evoluţie care va continua şi anul acesta", a afirmat directorul general al E.ON, Johannes Teyssen.

Anul trecut, profitul net de bază al companiei, care nu include deprecierile, s-a menţinut neschimbat la 1,65 miliarde de euro, la vânzări de 116,22 miliarde de euro, care au sporit cu 3%.

Compania a propus acordarea unui dividend de 0,50 de euro pe acţiune pentru 2015, similar cu cel din 2014, însă oficialii E.ON au atras atenţia că plăţile către investitori vor fi diminuate pe viitor.

"Politica noastră de dividend trebuie să reflecte mediul actual de piaţă", a declarat directorul financiar Michael Sen, adăugând "Un dividend de 0,50 euro/acţiune nu reflectă acest mediu".

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) al E.ON ar urma să scadă anul acesta la 6 - 6,5 miliarde de euro, însă estimarea în acest sens va fi ajustată în urma listării diviziei "Uniper", care ar urma să aibă loc în a doua jumătate a lui 2016.

Anul trecut, E.ON a înregistrat costuri speciale de 8,3 miliarde de euro (8,9 miliarde de dolari), în urma deprecierilor de active, din cauza preţului scăzut al electricităţii, al materiilor prime, precum şi din cauza incertitudinilor privind reglementările din industria energiei.

Ca răspuns la actuala criză din industria în care activează, E.ON vrea să-şi desprindă operaţiunile de vânzare a energiei şi cele de generare a electricităţii, astfel încât să se concentreze pe sectorul energiei regenerabile, pe reţele şi servicii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce umfla facturile cu cheltuieli concedii

    La noi acuma mia de mc.gaz cu tva ~360 euro si va tot creste pana vor fi satisfacuti.Doar asa se comporta slugile,sunt de acord cu tot ce se comanda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb