E.ON renunţă la 11.000 de salariaţi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 august 2011

Germania a decis închiderea tuturor reactoarelor nucleare până în 2022, ca urmare a dezastrului care a avut loc în luna martie, în Japonia, la centrala Fukushima Dai-Ichi.

Germania a decis închiderea tuturor reactoarelor nucleare până în 2022, ca urmare a dezastrului care a avut loc în luna martie, în Japonia, la centrala Fukushima Dai-Ichi.

Compania anunţă prima pierdere trimestrială din ultimii zece ani

E.ON AG, cel mai mare producător de utilităţi din Germania, va elimina până la 11.000 de posturi şi va micşora dividendul, ca urmare a reducerii profitului în primele şase luni din anul curent. Scăderea câştigurilor a avut la bază decizia guvernului de a închide toate reactoarele nucleare până în 2022.

"Obiectivul meu este să creez un nou E.ON, care să opereze cu succes la nivel global, cu cheltuieli reduse considerabil", a declarat directorul executiv al societăţii, Johannes Teyssen. Domnia sa a subliniat: "Nu ne putem permite - nu numai, dar în special în Germania - niciun nivel inutil de management, organigramă sau posturi duble".

Profitul net ajustat al companiei a scăzut la 933 de milioane de euro (1,29 miliarde dolari) în intervalul ianuarie - iunie 2011, de la 3,26 miliarde euro în primele şase luni din 2010.

Vânzările E.ON au crescut cu 20% în primul semestru, la 53 miliarde euro, de la 44,3 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În trimestrul al doilea, E.ON a înregistrat prima pierdere din ultimii zece ani: 382 de milioane de euro.

E.ON vrea să elimine între 9.000 şi 11.000 de locuri de muncă în vederea compensării declinului profiturilor, respectiv a reducerii costurilor cu 1,5 miliarde euro anual, până în 2015. Compania a decis să reducă dividendul anual la un euro/acţiune, în 2011 şi 2012, de la cel puţin 1,30 euro, cât promisese anterior. E.ON estimează că, anul acesta, va avea un profit net ajustat de 2,1 - 2,6 miliarde euro, reducând ţinta precedentă: 3 - 3,7 miliarde euro.

Johannes Teyssen, care a preluat conducerea E.ON în luna mai 2010, încearcă să reducă datoriile companiei prin vânzarea de active. Datoria netă a societăţii a ajuns la circa 33,6 miliarde euro la data de 30 iunie, de la 37,7 miliarde euro în 2010.

E.ON şi-a majorat datoria după preluarea mai multor centrale din lume.

Închiderea permanentă a centralelor nucleare şi taxa specială introdusă de guvern pe combustibilii nucleari va reduce cu aproape 1,9 miliarde dolari profitul E.ON înainte de interese minoritare, taxe, deprecieri şi amortizări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb