Epic Games, creatoarea jocului Fortnite, va plăti în SUA 520 de milioane, în cadrul unui acord pentru închiderea unei investigaţii privind colectarea ilegală a unor informaţii personale ale copiilor şi păcălirea oamenilor să facă achiziţii, au anunţat luni Comisia Federală pentru Comerţ şi compania, informează news.ro.
Compania plăti o penalizare record de 275 de milioane de dolari pentru încălcarea legii privind confidenţialitatea copiilor şi va adopta setări de confidenţialitate implicite puternice pentru tineri.
Epic Games va plăti, de asemenea, 245 de milioane de dolari pentru a rambursa banii consumatorilor păcăliţi de aşa-numitele "modele întunecate" să facă achiziţii pe care nu intenţionau să le facă, a spus FTC.
"Epic a folosit setări implicite care invadează confidenţialitatea şi interfeţe înşelătoare care au păcălit utilizatorii Fortnite, inclusiv adolescenţi şi copii", a declarat preşedintele FTC, Lina Khan, într-o declaraţie. A
nunţul vine în timp ce agenţia şi-a asumat un rol mai puternic în supravegherea industriei jocurilor video, anunţând săptămâna trecută o plângere împotriva Microsoft pentru oferta sa de 69 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Activision.
Epic a declarat luni, într-un comunicat, că a eliminat mecanismele de plată pentru câştig şi plată pentru progres, atunci când doi jucători concurează unul împotriva celuilalt.
De asemenea, a mai spus că pune în aplicare o opţiune explicită da/nu pentru a salva informaţiile de plată.
Compania a arătat că jucătorii vor putea solicita rambursări prin carduri de credit.
"Dacă un deţinător de card vede o tranzacţie neautorizată pe extrasul său, o poate raporta băncii pentru a o inversa", a spus compania în declaraţia sa.
Pentru a proteja copiii, Epic a declarat că a creat funcţii precum controlul parental uşor de accesat şi o cerinţă PIN pentru a le permite părinţilor să autorizeze achiziţiile şi o limită zilnică de cheltuieli pentru copiii sub 13 ani.
FTC a spus că angajaţii Epic şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la setările implicite ale companiei pentru copii, spunând că oamenilor ar trebui să li se solicite să opteze pentru chatul vocal.
FTC a spus că chatul vocal şi text trebuie dezactivat în mod implicit.
Susţinătorii confidenţialităţii copiilor au fost mulţumiţi de înţelegere, Jeff Chester, de la Centrul pentru Democraţie Digitală, afirmând că "copiilor ar trebui să li se respecte mai bine drepturile la confidenţialitatea datelor prin această aplicare a legii federale privind confidenţialitatea datelor pentru copii (COPPA)."