EPIDEMIOLOG CHINEZ: Atenţia privind originea coronavirusului ar trebui să se mute în SUA

J.P.
Internaţional / 17 iunie 2021

Atenţia privind originea coronavirusului ar trebui să se mute în SUA

Un epidemiolog chinez afirmă că Statele Unite ar trebui să fie ţinta prioritară a următoarelor investigaţii privind originea coronavirusului, după ce un studiu recent arată că boala ar fi circulat în SUA încă din decembrie 2019, scrie presa chineză de stat, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Studiul, publicat săptămâna aceasta de Institutul Naţional pentru Sănătate din SUA, arată că cel puţin şapte persoane din cinci state ale Americii s-au infectat cu SARS-CoV-2 cu câteva săptămâni înainte ca SUA să raporteze oficial primul caz de infecţie.

China şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au publicat în martie un raport care susţine că, cel mai probabil, COVID-19 are îşi originea în viaţa sălbatică din China, virusul trecând de la lilieci la om printr-o specie intermediară.

Dar Beijingul a promovat teoria că COVID a ajuns în China din alte ţări, prin intermediul produselor alimentare congelate, în vreme ce mai mulţi politicieni străini cer să fie investigată şi posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator.

Zeng Guang, epidemiolog-şef la Centrul pentru Cpontrolul şi Prevenirea Bolilor din China, a declarat pentru ziarul chinez de stat Global Times că atenţia ar trebui să se îndrepte spre Statele Unite, care a testat puţini oameni în fazele de început ale pandemiei şi care găzduieşte, de asemenea, multe laboratoare biologice.

"Toate subiectele legate de arme biologice din SUA ar trebui atent examinate", este citat Zeng Guang.

Comentând studiul publicat în SUA, purtătorul de cuvânt al Minsterului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat că este "evident" că pandemia de coronavirus are "origini multiple" şi că şi celelalte ţări ar trebui să coopereze cu OMS.

Originea pandemiei este o sursă de tensiuni politice între China şi SUA, mare parte a atenţiei fiind îndreptată asupra laboratorului din Wuhan, regiune unde virusul a fost localizat pentru prima oară.

Recent, preşedintele american Joe Biden a cerut serviciilor de informaţii un raport care să stabilească dacă virusul SARS-CoV-2 îşi are originea în viaţa sălbatică sau într-un laborator biologic din China, lucru care a atras furia Beijingului.

"Statelor Unite nu le pasă deloc de fapte sau adevăr şi nici nu sunt interesate de un studiu ştiinţific serios asupra originilor virusului. Singurul lor scop este să folosească pandemia pentru stigmatizare şi manipulare politică", spunea atunci Ministerul de Externe chinez prin purtătorul său de cuvânt, Zhao Lijian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb