EPOPEEA OLTCHIM Piperea: "Creanţa AVAS provine din credite garantate de stat şi neonorate de combinat"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 aprilie 2013

Piperea: "Creanţa AVAS provine din credite garantate de stat şi neonorate de combinat"

Creanţe totale de 780 milioane euro

Administratorii judiciari ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, au finalizat tabelul preliminar al creanţelor combinatului, ocazie cu care au avut mari surprize în ceea ce priveşte creanţa AVAS.

Avocatul Piperea ne-a declarat: "Am avut surpriza să constatăm că această creanţă este generată în 1995. Creanţa provine din credite bancare contractate şi neonorate de Oltchim, şi care erau garantate de stat. Băncile au executat statul şi aşa a ajuns AVAS să fie creditor al combinatului vâlcean".

Domnia sa ne-a spus că sunt 32 de acte adiţionale la garanţia acordată de stat pentru împrumutul luat de Oltchim, ceea ce arată că statul a tolerat situaţia întreprinderii. Între 1995 şi 2002, creanţa AVAS a cres-cut de cinci ori, la circa 165 milioane de dolari.

Avocatul Piperea a conchis: "Acest aspect arată cum s-a comportat statul faţă de Oltchim în ultimii 20 de ani. Insolvenţa Oltchim are rădăcini mult mai adânci de anul 2009, iar statul a tolerat cheltuirea nechibzuită a banului public şi creşterea datoriilor".

Tabelul preliminar al creanţelor finalizat de administratorii judiciari totalizează 780 milioane de euro.

Administratorii judiciari se aşteptau ca datoriile combinatului să ajungă la circa un miliard de euro, potrivit lui Gheorghe Piperea. Statul este cel mai mare creditor al combinatului, prin creanţele deţinute de AVAS şi Electrica SA. Pe locul trei în topul creditorilor se află BCR cu suma de circa 78 milioane euro.

Luni va avea loc prima adunare a creditorilor Oltchim, în care aceştia vor decide dacă îi vor confirma sau nu pe administratorii judiciari şi va fi ales comitetul creditorilor, în care, pe lângă reprezentanţii AVAS, Electrica şi BCR, vor mai face parte şi cei ai fiscului şi creditorilor chirografari.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Se dovedeste ca atat maretul premier care nu si-a depasit conditia de copil jurist cat si PUTEREA USL nu vrea sa salveze OLTCHIM! Sigur asculta de UE si alte hahalere care ne-au indatorat tara la bancheri fara inima! Jocul de glezne al GUVERNULUI pasand OLTCHIM cand la Vosganian cand la Piperea nu aduce nimic decat FALIMENTUL provocat pentru castigatorul talhar-PCC! BRAVOS NATIUNE!

    1. Crede Primul Ministru ca mai pacaleste pe cineva cu glumitele lui de prost gust si cu aerele interesante ? Poate sa se duca unde o vrea , ca in politica , in guvernarea unei tari a aratat ce poate sau mai bine zis ce vrea - sa se duca cu tot cu PCC-ul ...Care-i motivul de ii cocoloseste asa pe cei de la PCC ? E cumva pe statul lor de plata ?

    Dl. Piperea e avocat ? Mai exact al cui ?

    Nu ne spune nimic nou, trebuiesc numele celor care au semnat acele acte, poate legea a fost incalcata, poate a fost un abuz de putere etc.............. 

    1. In acest caz este administrator judiciar, nu face decat sa-si faca treaba.

      Asta e pretentia lui ca este executor judiciar ! E un amarit de mercenar in slujba guvernului Ponta , pus acolo sa lichideze Oltchimul ...asta e Piperea...dl.Profesor Piperea ...un prapadit!

      Este un disperat dupa mediatizare si bani. Aparent independent politic,

      servil liberalilor.

      Adunarea creditorilor tre' sa caste ochii  

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb