Erdoğan exclude să renunţe la sistemele antiaeriene şi antibalistice ruse de tip S-400

L.A.
Internaţional / 7 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, afirmă că este "exclus" să pună în discuţie achiziţionarea de către Turcia a unor sisteme ruse antirachetă şi afirmă că ar putea să ia în calcul să cumpere noi echipamente militare de la Moscova, relatează AFP.

Erdogan face aceste declaraţii în contextul în care Statele Unite îndeamnă Turcia să abandoneze achiziţionarea sistemului antirachetă rus de tip S-400, subliniind că această armă rusă este incompatibilă că echipamentele folosite de către statele membre NATO, din care fac parte amândouă.

"În ceea ce priveşte (sistemele de tip) S-400, afacerea este încheiată, este exclus să dăm înapoi (...). Iar poate că după S-400 vom trece la S-500", a declarat ieri, Erdogan într-un interviu acordat televiziunii turce Kanal 24.

S-400 este un sistem rus de apărare antiaeriană şi antibalistică - concurentul bateriilor americane de tip Patriot, iar S-500 este o versiune îmbunătăţită a acestui echipament, care nu a intrat încă în serviciu, mai scrie AFP.

În afară de problema incompatibilităţii cu NATO, Statele Unite apreciază că achiziţionarea de către Turcia a unor baterii de tip S-400 ar putea ameninţa secrete de fabricare a avionului american militar de ultimă generaţie F-35, pe care Ankara vrea, de asemenea, să-l achiziţioneze şi care este "invizibil" radarelor ruseşti.

Comandarea de către Ankara a unor baterii S-400, a căror livrare urmează să înceapă în vară, este unul dintre principalele puncte de discordie cu Washingtonul.

Erdoğan a criticat, în interviul de ieri, şi decizia anunţată de Washington cu o zi înainte de a retrage Turciei un statut comercial privilegiat, pe care administraţia americană îl acordă unor ţări în curs de dezvoltare.

"Nimeni nu ar trebui să încerce să disciplineze prin acest tip de măsuri", a apreciat şeful statului turc, potrivit AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb