Erdogan ia în calcul o operaţiune terestră în Siria

V.G.
Internaţional / 21 noiembrie 2022

Erdogan ia în calcul o operaţiune terestră în Siria

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat astăzi o eventuală lansare a unei operaţiuni terestre în Siria, la o zi după o serie de raiduri aeriene asupra unor poziţii kurde în Siria şi în Irak şi după mai multe tiruri de rachetă în Turcia din Siria, transmite News.ro.

"Nu se pune problema ca această operaţiune să fie limitată doar la operaţiune aeriană", a declarat şeful statului turc în faţa unor jurnalişti care-l însoţeau la întoarecea din Qatar, unde a asistat la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal.

Această serie de raiduri aeriene, soldată ieri cu 30 de morţi în Siria, a fost declanşată de represalii faţă de atentatul în care au fost ucise şase persoane, la 13 noiembrie, la Istanbul, atribuit de către Ankara "teroriştilor kurzi".

"Unităţile competente, Ministerul nostru al Apărării şi Statul nostru Major vor decide împreună puterea care trebuie să fie angajată de către forţele noastre terestre", anunţă Erdogan.

Preşedintele turc precizează că consultări în acest sens sunt în curs.

"Noi am avertizat deja că îi vom face să plătească pe cei care ne deranjează pe teritoriul nostru", a spus Erdogan.

Ieri seară şi astăzi dimineaţă, tiruri de rachetă din Siria au atins frontiera şi teritoriul turce şi s-au soldat în total cu trei morţi şi aproximativ 15 răniţi.

"Operaţiunea "Gheara Sabiei" ("Sword Claw"), lansată împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor Apărării Poporului (YPG) a fost efectuată cu 70 de avioane şi drone", a detaliat preşedintele turc.

"Ei au intrat 140 de kilometri în nordul Irakului şi 20 de kilometri în nordul Siriei", a precizat el.

Erdogan dă asigurări că nu a purtat nicio discuţie cu preşedintele american Joe Biden sau cu omologul său rus Vladimir Putin despre Operaţiunea "Gheara Sabiei".

Statele Unite susţin YPG, în nord-edstul Siriei, împotriva jihadiştilor din gruparea jihafistă Statul Islamic (SI), iar Rusia susţine miliţii pro-Assad în aceeaşi regiune.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. au innebunit toti dictatorii? putin, grasu din Corea de N, XI jingping cu taiwan si acum si turcul vrea razboi??

    1. Pai toti sunt din aceeasi gasca, Rusia, China, Corea de Nord, Turcia...mai lipseste Iran-ul la apel, floarea cea vestita a democratiei:-)

    Dezechilibrul geopolitic este cel ce dezgheata conflictele intre tari.,si de asta ar trebui instalata pacea (sau armistitiu ) in Ucraina cat mai repede . Cu cat timp dureaza mai mult razboiul ,cu atat mai mult escaladeaza conlictul intre natiuni : fiecare regim face cate o miscare sau declaratie amenintatoare ,si oponentul se simte obligat sa raspunde cu ceva mai greu ! Regimul Erdogan exploateaza o situatie avantajoasa ca are strimtoarea Bosfor sub control si ca partile din conflictul in Ucraina epuizeaza rapid si rezerve ,bani ,armament si combustibil ...tot ! Si am citit ca de fapt se pregateste sa anexeze Cipru ! Si da exemplu puternic si altora ,desigur . Si sa ne zica Zelenschi la toti daca asta e bine si just sa se petreaca pt ca el nu vrea sa negocieze nimic si nici macar armistitiu de mila soldatilor ucraineni nu cere !

    Iata deci dedesuptul amicitiei Putin - Erdogan, Interventia turcilor in Siria, aici a vrut sa ajunga turcul. Si pe turci nu-i va opri nimeni si poporul kurd va fi masacrat ca armenii alta data.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb