Erdogan: "Musulmanii au descoperit America, nu Columb"

V.B.
Internaţional / 15 noiembrie 2014

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat astăzi, foarte sigur pe sine, că musulmanii sunt cei care au descoperit continentul american încă din secolul al XII-lea, iar nu navigatorul genovez Cristofor Columb două secole mai târziu, informează AFP.

"Contactele dintre America Latină şi Islam datează încă din secolul al XII-lea. Musulmanii au fost cei care au descoperit America în 1178, nu Cristofor Columb. Unii marinari musulmani au ajuns în America încă din 1178. Columb menţionează existenţa unei moschei pe o colină a coastei cubaneze", a afirmat Erdogan, într-un discurs televizat rostit în Istanbul la o reuniune de lideri musulmani din ţări ale Americii Latine, eveniment organizat de autorităţile turce.

Entuziast, Erdogan s-a declarat gata să participe la construcţia unei moschei în locul atestat de navigatorul genovez.

"Aş vrea să vorbesc cu fraţii mei cubanezi. O moschee s-ar potrivi perfect pe această colină chiar şi astăzi", a punctat şeful statului turc.

Istoria universală îl dă pe Cristofor Columb drept cel care, în 1492, a pus primul picior străin pe continentul american în timp ce căuta, împreună cu flotila sa, o nouă rută maritimă către India, mai scrie AFP. Totuşi, recent, diverşi istorici şi teologi musulmani (ultraminoritari) au pus la îndoială descoperirea lui Columb, sugerând o prezenţă musulmană anterioară în America, în ciuda faptului că niciun vestigiu de inspiraţie islamică nu a fost descoperit în cele două americi.

Într-un articol foarte controversat publicat în anul 1996, istoricul Youssef Mroueh a adus în discuţie un pasaj din notiţele lui Columb, unde exploratorul făcea referire la o moschee descoperită în Cuba. Totuşi, colegii de breaslă ai lui Mroueh au respins în unanimitate ipoteza sa, explicând că această "moschee" era o figură de stil folosită de Cristofor Columb să descrie o formă de relief.

Ales preşedinte în august 2014, Erdoğan conduce fără întrerupere Turcia încă din 2003, când a fost desemnat prim-ministru, funcţie la care a renunţat în acest an în favoarea celei prezidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb