ERDOGAN: "Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii"

J.P.
Internaţional / 9 decembrie 2020

"Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii"

Şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat pe reţelele de socializare după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul BB, relatează G4media.

"Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului", a scris preşedintele turc, pe Twitter.

Mai devreme, ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG - Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

"Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir", a scris el.

Turcii solicită înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrupt de mai bine de o oră să se poată relua.

Clubul Istanbul Başakşehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect", după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu l-ar fi făcut "negru" pe un oficial al grupării turce la meciul cu PSG, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Campionilor.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre acea persoană, potrivit lefigaro.fr.

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Brigada română care a fost delegată la acest meci este formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ma Erdogane,du-te si plimba ursul ca sperii copiii!S-a gasit si cine sa apere umanitatea!Cine?Un criminal ca tine?Turcii tai nu au vrut sa joace,sunt impertinenti ca tine si joaca pe toata lumea pe degete.De nu ti-ar mai muri multi inainte!Ne-am saturat de tine ca de mere padurete.

    1. DACA TE-AI NASCUT NEGRU , ORICUM , ESTI NEGRU !!! SI RAMAI NEGRU !!! NU TREBUIE SA-TI FIE RUSINE , CA ESTI NEGRU !!! SI , NU TREBUIE SA TE SUPERI , CA T-I SE SPUNE NEGRU !!! CUM VREI , SA T-I SE SPUNA ??? ALBULE ??? LATINO ??? DE '''''' CULOARE ''''''' ??? TREBUIE SA FII MANDRU , CA , ESTI NEGRU !!! CA , ASA TE-AI NASCUT : UN NEGRU !!! DE CE TE SIMTI OFENSAT ??? DA-L IN JUDECATA , PE CEL CARE TE-A NASCUT , NEGRU !!! DE CE TE SUPERI , CA AI FOST NUMIT , NEGRU ??? TI-E RUSINE , CU TINE ??? DIMPOTRIVA , FII MANDRU !!! CA , ASA TE-AI NASCUT !!! CA NU-TI CONVINE , CA TE-AI NASCUT ASA , ASTA E ALTA PROBLEMA !!!

      Corect!Daca il facea cioara mai intelegeam,era o jignire,dar de ce sa te superi ca te face cineva asa cum esti?Ce conteaza ce culoare ai?Cum gandesti conteaza!Ma deranjeaza insa faptul ca Erdogan,taman el,face pe lupul moralist.

    Sa i taie caul ghiaurului si sa i l aduca sultanului pe tava! Ce sa ti spun, excese de prost gust, ca unul i a zis colegului sau, in privat, ala negru! Cum trebuia sa i zica, cand nu stia cum il cheama? Afroturcul?

    Erdogan musulmanul mancatorul de capete. Un turc obraznic care nu are visa in Uniunea Europeana se trezeste vorbind. Erdogan este Negru de suparare ca nu il mai baga nimeni in seama nici macar turcaletii lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb