Erik Berglof salută deciziile liderilor europeni, pentru salvarea Greciei

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iulie 2011

Liderii Uniunii Europene au făcut un pas important la summit-ul de joia trecută, de la Bruxelles, sprijinind Grecia şi asigurând o securitate mai mare pentru întreaga zonă euro, este de părere Erik Berglof, economistul şef al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Domnia sa a menţionat că stabilitatea zonei euro este de o importanţă crucială pentru bunăstarea economică a ţărilor din întreaga regiune BERD. Orice deteriorare a crizei în zona euro ar avea consecinţe grave pentru perspectivele economice ale ţărilor respective, în special în sud-estul Europei, potrivit economistului şef al BERD.

"Liderii Uniunii Europene au arătat un sentiment lăudabil de responsabilitate colectivă, depăşind diferenţelor lor, cu scopul să obţină o soluţie care implică atât sectorul public, cât şi pe cel privat", a declarat Erik Berglof.

Oficialul BERD a atras atenţia că va fi important, în mod deosebit, ca pieţele financiare să fie convinse de viabilitatea deciziilor Uniunii Europene, până acum, răspunsul pieţei fiind pozitiv.

"Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă datoria grecească va fi redusă la niveluri care sunt sustenabile pe termen lung, dacă programele economice guvernamentale ale Greciei pot să fie implementate cu succes şi dacă există posibilităţi pentru o recuperare pe termen lung a competitivităţii economice greceşti", a precizat Erik Berglof.

Domnia sa a adăugat: "Revenirea din Europa de Est, care a rămas în urma altor regiuni ale lumii, depinde într-o mare măsură de o viitoare stabilitate a zonei euro, cu care o mare parte din BERD este integrată".

Economistul şef al băncii europene a reiterat că anunţurile de joia trecută reprezintă un pas important privind asigurarea stabilităţii şi un semnal pozitiv că acţiunea colectivă este posibilă în Europa, atunci când este nevoie de ea, în mod critic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb