ERNST & YOUNG: Industria de energie şi utilităţi a devenit mult mai volatilă

F.A.
Companii / 16 ianuarie 2013

Industria de energie şi utilităţi, cunoscută ca având câştiguri stabile şi previzibile, a devenit mult mai volatilă, fapt ce se datorează mai multor factori, dar provocările de bază sunt evidente: costurile cresc, veniturile scad, iar veşti bune nu vin de nicăieri, arată Ernst & Young într-un comunicat de presă.

"În contextul scăderii cererii de energie electrică, ca urmare a economiei stagnante, companiile se confruntă cu o decizie dură: reducerea costurilor sau asumarea consecinţelor. Mai mult decât atât, veniturile scăzute nu opresc nevoia de investiţii. Odată cu deteriorarea infrastructurii şi dezvoltarea noilor tehnologii, investiţiile sunt necesare astăzi mai mult ca oricând. Între timp, cheltuielile de funcţionare escaladează. Cât timp veniturile nu vor creşte, costurile trebuie scăzute, altfel câştigurile vor fi sacrificate. Este necesară o schimbare sistemică. Modelul de funcţionare a serviciilor de suport trebuie să fie restructurat", se precizează în comunicat.

Saulius Adomaitis, Advisory Leader, Ernst & Young România, a declarat: "Este timpul ca atât companiile de energie şi utilităţi, cât şi organizaţiile lor de servicii comune să se angajeze în discuţii serioase privind modelele lor de funcţionare. Firmele de utilităţi ar trebui să arunce o nouă privire asupra cheltuielilor operaţionale şi de de capital, având în perspectivă reducerea semnificativă şi durabilă a costurilor. Dar, cel mai important, optimizarea costurilor trebuie încorporată în cultura organizaţiei. Locul cel mai bun pentru a începe această abordare este în cadrul companilor de servicii, acolo unde costurile cresc cel mai rapid".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb