ERSTE GROUP: Farmaceuticele din Europa Centrală şi de Est, imune la criză

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 8 mai 2009

Companiile farmaceutice vor fi influenţate pozitiv de o serie de factori în ciuda faptului că ritmul de creştere în ECE este tot mai atenuat.

Companiile farmaceutice vor fi influenţate pozitiv de o serie de factori în ciuda faptului că ritmul de creştere în ECE este tot mai atenuat.

În timp ce perspectivele economice generale sunt, în continuare, descurajatoare, iar jucătorii de pe piaţă sunt nevoiţi să digere în mod constant informaţii despre previziunile privind înrăutăţirea dramatică a creşterii economice (inclusiv cele pentru pieţele-cheie ale jucătorilor din sectorul farmaceutic din ECE), impactul asupra industriei farmaceutice ar trebui să fie relativ redus, potrivit unui raport "Erste Group".

"Perspectivele de creştere ale companiilor farmaceutice din ECE sunt, în continuare, solide, datorită bilanţurilor sănătoase cu numerar substanţial şi unui model de afaceri stabil pe segmentul de generice", a declarat Vladimíra Urbánková, analist al sectorului farma în cadrul Erste Group.

Potrivit raportului, recent, activitatea de fuziuni şi achiziţii din acest sector a atins noi cote maxime, genericele fiind considerate o completare binevenită în portofoliul de afaceri al producătorilor de medicamente primare, ceea ce ar trebui să fie de bun augur pentru performanţele acţiunilor din sectorul farmaceutic în perioada următoare.

Companiile farmaceutice vor fi influenţate pozitiv de o serie de factori, în ciuda faptului că ritmul de creştere în ECE este tot mai atenuat din cauza crizei economice mondiale.

În primul rând, îmbătrânirea populaţiei şi numărul tot mai mare de tratamente moderne disponibile sunt factori care trebuie luaţi în considerare, sunt de părere analiştii "Erste". Prin urmare, pieţele farmaceutice din ECE sunt pregătite de creştere, reducându-se decalajul cheltuielilor din sectorul sănătăţii (şi de medicamente) din regiunea ECE şi media UE-15 pe termen lung. În al doilea rând, presiunile inflaţioniste mai scăzute din ţările ECE vor reduce preţurile bunurilor şi vor tempera creşterea costurilor cu personalul, precum şi alte cheltuieli operaţionale (energie, servicii etc). În al treilea rând, gradul de îndatorare externă a companiilor farmaceutice din ECE se menţine la un nivel minim, acestea fiind capabile să îşi finanţeze planurile de investiţii fără a recurge la pieţele financiare. Prin urmare, nu sunt afectate negativ de actuala disponibilitate limitată a resurselor de creditare.

Principala provocare o reprezintă, în opinia analiştilor, cursul valutar, care a dus la stoparea vizibilă a creşterii vânzărilor, în special în ţările cu monede care se devalorizează puternic (Ucraina şi Rusia). Cu toate acestea, companiile farmaceutice din ECE, axate pe export, cum ar fi cele din Ungaria, sunt sus­ţ­inute de deprecierea monedei lor naţionale şi ar trebui să înregistreze o creştere solidă a activităţii de bază.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb