Erste Group vrea să reducă raportul costuri/venituri la 55%

I.A.
Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul bancar austriac Erste Group, acţionarul majoritar de la Banca Comercială Română (BCR), a dezvăluit, joi, investitorilor şi analiştilor care sunt obiectivele sale pe termen mediu, transmite APA.

Potrivit documentelor prezentate la cea de-a noua ediţie a Capital Markets Day, veniturile nete din comisioane realizate de Erste Group ar urma să ajungă la 2,4 miliarde euro în anul 2024, în condiţiile în care anul trecut grupul austriac a generat venituri din comisioane de 1,91 miliarde euro. În paralel, Erste Group vrea să îşi reducă raportul costuri/venituri cu aproximativ cinci puncte procentuale până la 55% în anul 2024, de la un nivel de 60,5% în 2018, informează Agerpres.

Andreas Treichl, directorul general de la Erste Group, a declarat:"Ultimii 25 de ani au fost o aventură. Am pornit ca o bancă locală de economii din Viena, un oraş care avea atunci aproximativ 1,6 milioane de locuitori şi am ajuns astăzi una din cele mai importante bănci digitale într-o regiune cu aproximativ 70 milioane locuitori. Când ne-am listat am fost evaluaţi la 1,5 miliarde euro, iar acum am ajuns la 15 miliarde euro. În anul 1998 am raportat un profit net de 133 milioane euro şi acum ne îndreptăm spre un profit net de peste 1,5 miliarde euro".

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, iar 47.700 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul anului 2018, Erste Group deţinea active totale în valoare de 236,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,79 miliarde de euro şi avea un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri şi 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. Banca are o reţea naţională de peste 2.000 de bancomate şi 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb