ESMA este de acord să interzică opţiunile binare şi să restricţioneze CFD-urile pentru a proteja investitorii individuali

M.D
Piaţa de Capital / 27 martie 2018

ESMA este de acord să interzică opţiunile binare şi să restricţioneze CFD-urile pentru a proteja investitorii individuali

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) a convenit asupra măsurilor privind oferirea de contracte financiare pentru diferenţă (CFD-uri) şi de opţiuni binare către investitorii individuali din Uniunea Europeană (UE), conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Reprezentanţii ESMA au declarat că: "măsurile convenite cuprind opţiuni binare ce constau în interzicerea comercializării, distribuţiei sau vânzării de opţiuni binare către investitorii individuali şi contracte financiare pentru diferenţă ce vizează restrictionarea comercializării, distribuţiei sau vânzării de opţiuni binare către investitorii individuali. Această restricţie constă în:limitele/limitarea efectului de levier la deschiderea poziţiilor; regula de apel în marjă pe bază de cont; protecţia împotriva balanţei negative pe bază de cont; împiedicarea folosirii de stimulente de un furnizor de CFD-uri; şi o avertizare fermă de risc specific, distribuită în mod standardizat".

"Împreună cu autorităţile naţionale competente (ANC-uri), ESMA a concluzionat că există o preocupare semnificativă pentru protecţia investitorului în ceea ce priveşte CFD-urile şi opţiunile binare oferite investitorilor individuali. Acest fapt se datorează complexităţii şi lipsei de transparenţă a acestor produse; caracteristicilor particulare ale CFD-urilor - efectul de levier excesiv - şi ale opţiunilor binare - randamentul negativ structural aşteptat şi conflictul de interese existent între furnizori şi clienţii lor; disproporţiei dintre randamentul aşteptat şi riscul de pierdere; şi problemelor legate de comercializarea şi distribuţia lor", se mai arată în comunicat.

"Analizele ANC-urilor cu privire la tranzacţionarea CFD-urilor în diferite jurisdicţii din UE arată că 74-89% din conturile individuale de regulă pierd bani din investiţiile efectuate, cu o pierdere medie de la 1600 EUR la 29 000 EUR per client. Analizele ANC-urilor pentru opţiunile binare au indicat de asemenea pierderi importante în conturile clienţilor individuali. Aceste măsuri au fost convenite de Consiliul de supraveghere al ESMA, la 23 martie 2018", mai punctează raportul.

Preşedintele Steven Maijor a declarat că: "Măsurile convenite şi anunţate de ESMA astăzi, garantează o protecţie mai mare a investitorului din UE, asigurând un nivel minim comun de protecţie pentru investitorii individuali. Prin noile măsuri privind CFD-urile se garantează pentru prima dată că investitorii nu vor pierde mai mult decât au investit, se restricţionează folosirea efectului de levier/levierului şi a stimulentelor şi se emit avertizări de risc pentru investitori. În ceea ce priveşte opţiunile binare, interzicerea pe care o anunţăm este necesară pentru a proteja investitorii, din cauza caracteristicilor produselor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb