ESX estimează anul acesta o creştere de cinci ori a numărului de abonamente la săli de fitness, datorită tendinţei de creştere a interesului românilor pentru activităţile sportive, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
De asemenea, potrivit ESX, românii nu mai merg doar la o singură sală aşa cum se întampla în anii trecuţi, ci aleg mai multe locaţii, în funcţie de proximitate, tipurile de activităţi sportive, aparate şi facilităţi.
"Tot mai mulţi români conştientizează importanţa sportului şi a stilului de viaţă sănătos, în contextul pandemiei globale, mai ales că sălile de fitness sunt printre singurele spaţii unde, pe lângă mişcare, poţi să te relaxezi şi să socializezi. Interesant este şi faptul că din ce în ce mai mulţi români preferă să meargă la mai multe săli în cadrul unui singur abonament. Dacă acum doi ani doar 20% dintre membri mergeau la mai multe săli partenere folosind aplicaţia ESX, acum procentul este de 55%. Aplicaţia ESX vine să susţină această tendinţă întrucât abonaţii noştri au acces la 270 de săli din toată ţara, dar şi alte beneficii precum diverse programe educaţionale de fitness şi nutriţie. Preconizăm ca până la finalul anului, membrii noştri vor intra de 700.000 de ori la sălile partenere, folosind aplicaţia ESX", a declarat Andrei Trofin, CEO şi Fondator ESX.
"Am observat că majoritatea românilor preferă să meargă totuşi la sălile sportive pentru că beneficiază de o diversitate mai mare de aparate, de tipuri de activităţi şi de antrenamente faţă de acasă, unde spaţiul este mai restrâns şi echipamentele sau accesoriile sportive limitate", a adăugat Andrei Trofin.
Piaţa de fitness din România estimată la aprox. 500 de milioane de euro este încă imatură, deşi de peste 5 ani are cea mai mare creştere din Europa. Bulgaria atinge 650 milioane euro, Ungaria - 750 milioane de euro, Polonia - 1,1 miliarde euro, Franţa, Spania, Italia - aproape 3 miliarde euro, iar piaţa din Anglia şi Germania este de peste 5 miliarde euro.
Cele mai populare activităţi sportive rămân cele de fitness şi cardio, în proporţie de 70%, urmate de aerobic, yoga, dansuri, tenis de câmp, squash, escaladă, kickboxing, crossfit, potrivit ESX.