ETEX Building Performance renunţă la ambalajele din plastic pentru plăcile de gips-carton fabricate la Turceni

S.B.
Companii #Construcţii / 25 mai 2023

ETEX Building Performance renunţă la ambalajele din plastic pentru plăcile de gips-carton fabricate la Turceni

Etex Building Performance îşi reiterează angajamentul de a construi un viitor mai sustenabil şi renunţă la foliile de plastic utilizate în trecut la ambalarea plăcilor de gips-carton fabricate la Turceni.

Plăcile de gips-carton produse la Turceni sunt comercializate acum fără înfoliere, decizie care confirmă determinarea Etex Building Performance de a contribui activ la protejarea viitoarelor generaţii şi de a încuraja practicile sustenabile prin propriul exemplu. Din 2022 Etex Building Performance a eliminat progresiv foliile de plastic folosite la ambalare, reprezentând 66.000 de kg de plastic.

"Pe parcusul ultimilor ani am fost în avangarda producătorilor de materiale de construcţii care au promovat reducerea ambalajelor de plastic. Suntem mândri că am putut elimina progresiv foliile de plastic folosite la ambalarea paleţilor de gips-carton la fabrica Siniat Turceni" a spus Andrei Popa, Director General România & SEE region.

Adoptarea unor practici sustenabile implică, dincolo de reducerea cantităţii de deşeuri generate, eforturi susţinute pentru a proteja resursele naturale şi pentru reducerea consumului de energie folosită, misiune pe care Etex Building Performance şi-a asumat-o pe deplin. Sustenabilitatea este una dintre valorile fundamentale pe care Etex Building Performance (Siniat şi Promat România) îşi axează strategia de creştere. În România, ca şi la nivel de grup, o mare parte din fondurile dedicate inovaţiei sunt investite pentru ca produsele şi implicit clădirile realizate cu produsele Etex Building Performance să fie cât mai sustenabile.

" Căutăm în permanenţă să optimizăm soluţiile noastre de construcţie uşoară pentru a-şi păstra standardul de calitate în timp ce devin mai sustenabile. În acest sens am introdus kitul SMART care combină beneficiile unor plăci super uşoare cu cele mai avansate tehnologii de producţie a gips-cartonului. Tehnologia inovatoare folosită pentru fabricarea componentelor Smart Kit reduce cantitatea de materie primă şi energie folosite, produsele sunt mai uşor de transportat spre şantiere, iar durata lucrărilor de construcţie scade. Lucrăm şi la un proiect pentru recuperarea gipsului provenit din deşeurile din şantiere. Ne menţinem convingerea că gipsul este materialul care va asigura tranziţia către o industrie a construcţiilor cât mai sustenabilă pe măsură ce vom reuşi să implementăm programe pentru a-l valorifica la potenţial maxim" a spus Andrei Popa, Director General România & SEE region.

Obiectivul Etex este ca până în 2030 să folosească cu 20% mai multă materie primă obţinută prin reciclare, raportat la nivelul din 2018, şi să reducă cantitatea de deşeuri nereciclabile la zero.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb