ETF-ul InterCapital Asset Management care urmăreşte BET-TRN beneficiază de un al doilea market maker

R.S.
Companii / 5 septembrie

ETF-ul InterCapital Asset Management care urmăreşte BET-TRN beneficiază de un al doilea market maker

InterCapital Asset Management, cel mai mare manager independent de investiţii din Croaţia, cu active de 550 de milioane de euro sub administrare, anunţă îmbunătăţirea lichidităţii pentru cel mai recent ETF al său, care urmăreşte evoluţia indicelui BET-TRN, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ICBETNETF, începând cu 5 septembrie. Această îmbunătăţire vine ca urmare a adăugării InterCapital Securities ca al doilea market maker, complementar sprijinului existent oferit de Investimental, cel mai nou broker de pe piaţa de capital din România, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Adăugarea unui al doilea market maker reprezintă un pas important în creşterea adâncimii şi lichidităţii ETF-ului nostru, fiind de aşteptat ca acest lucru să conducă la condiţii de tranzacţionare mai favorabile pentru investitori. Cu active administrate care depăşesc acum 14 milioane de euro - inclusiv 5 milioane de euro contribuţii direct de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti, am depăşit deja proiecţiile noastre iniţiale pentru primele trei luni. Această cerere puternică subliniază atractivitatea şi simplitatea investiţiilor într-un ETF, în special într-unul care oferă cea mai atractivă structură de costuri de pe piaţă. Suntem încântaţi de acest moment şi rămânem dedicaţi să oferim valoare notabilă atât investitorilor instituţionali, cât şi celor de retail, fiind încrezători că realizarea de astăzi va consolida şi mai mult poziţia produsului nostru în piaţă," a declarat Ivan Kurtovic, Preşedintele Consiliului de Administraţie al InterCapital Asset Management, potrivit comunicatului.

Un market maker joacă un rol esenţial în asigurarea tranzacţionării fluide a instrumentelor financiare, precum ETF-urile, prin furnizarea continuă a preţurilor de cumpărare (bid) şi vânzare (ask). Acest lucru ajută la menţinerea lichidităţii, permiţând investitorilor să intre şi să iasă din poziţii fără fluctuaţii semnificative de preţ. De la listarea ETF-ului pe Bursa de Valori Bucureşti, acesta a beneficiat de servicii de market-making oferite de Investimental. Prezenţa a doi market makeri este chiar mai avantajoasă, în special în zilele în care volatilitatea este mai ridicată. Acest lucru contribuie la o stabilire mai eficientă a preţurilor pentru investitori şi reduce costurile de tranzacţionare, ceea ce face ETF-ul mai accesibil şi mai atractiv pentru un număr mai mare de participanţi în piaţă.

ETF-ul InterCapital BET-TRN UCITS a fost lansat la Bursa de Valori Bucureşti în data de 29 mai 2024 şi este primul şi singurul ETF care urmăreşte performanţa indicelui BET-TRN, reflectând atât performanţa emitenţilor indicelui BET, cât şi reinvestirea dividendelor nete distribuite de aceştia. În acest fel, ETF-ul oferă diversificare pe cele 20 de companii de tip blue-chip listate la Bursa de Valori Bucureşti, care includ atât acţiuni defensive, cât şi companii antreprenoriale locale dinamice. Investitorii beneficiază, de asemenea, de expunere pe piaţa locală chiar şi cu sume mici care, în mod normal, nu le-ar permite să construiască un portofoliu de investiţii diversificat. În prezent, ETF-ul se tranzacţionează la aproximativ 77 de lei, se menţionează în comunicat.

Accesul la BET-TRN este disponibil cu cel mai mic comision de administrare al unui ETF listat la Bursa de Valori Bucureşti, de 0,6%, oferind investitorilor un randament net superior, maximizând potenţialul de creştere al investiţiei lor. De la începutul anului, indicele BET-TRN a crescut cu 24%, depăşind indicii de referinţă cheie, precum S&P 500 (+17%), MSCI Europe şi MSCI Frontier (+10%) şi MSCI Emerging (+7%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb