ETORO: Bitcoin şi Ether ating cel mai ridicat prag din ultima lună

Simon Peters
Piaţa de Capital / 18 iulie 2022

Bitcoin şi Ether ating cel mai ridicat prag din ultima lună

Preţul Ether, criptomoneda asociată cu blockchain-ul Ethereum - a crescut după ce s-a aflat că actualizarea "The Merge" are acum o dată provizorie de lansare. Criptoactivul a urcat la peste 1.400 de dolari, cel mai ridicat nivel din ultima lună, după ce săptămâna trecută s-a tranzacţionat la aproape 1.000 de dolari în anumite momente.

Între timp, preţul Bitcoin a atins şi el cel mai înalt nivel din ultima lună, tranzacţionându-se în jurul valorii de 22.000 de dolari în această dimineaţă, într-o efervescenţă a pieţei pe fondul ştirilor privind Ether-ul. Token-ul Bitcoin s-a tranzacţionat sub 19.000 de dolari la un moment dat săptămâna trecută pe platforma eToro, dar acum pare să înregistreze câştiguri semnificative.

Inversarea scăderilor recente din spaţiul crypto este un indicator foarte încurajator, care arată că investitorii continuă să realizeze câştiguri pe măsură ce noile informaţii şi cicluri de piaţă se impun.

Evenimentele din ultimele zile au arătat cum criptoactivele se poziţionează deasupra liniilor de câştig ale acţiunilor, în timp ce principalii indici bursieri sunt relativ stagnanţi. Deşi nu arată neapărat o disociere de modul în care se reflectă performanţele recente, divergenţa pe o perioadă mai lungă de timp ar putea marca o schimbare semnificativă.

Valoarea Ether creşte pe fondului dezvăluirii datei actualizării "The Merge"

Preţul Ether a crescut brusc la vestea că actualizarea The Merge are acum o dată provizorie. Ether a început să crească joi, pe măsură ce Ethereum Shadow Fork a intrat în funcţiune.

Acest Fork a fost cel mai recent dintr-o serie de teste pentru viitoarea "fuziune" a reţelei Ethereum şi a fost implementat pentru a testa actualizarea pe o reţea mai aglomerată.

Testul final este acum programat pentru 11 august, iar fuziunea reţelei principale este programată acum pentru 19 septembrie.

Saltul pozitiv al preţului a fost direct corelat cu răspândirea veştii că testul a fost un succes.

Acesta este un bun indicator al sentimentelor investitorilor în legătură cu actualizarea "The Merge", care a fost prezentat ca un factor major de schimbare pentru blockchain şi pentru token-ul aferent.

Trecerea la o reţea proof-of-stake are potenţialul teoretic de a face ca Ether-ul să devină deflaţionist, iar investitorii par să îşi stabilească poziţiile înainte de acest lucru.

Polygon a fost ales pentru programul Disney accelerator

Compania de blockchain Polygon a fost selectată pentru programul Disney Accelerator - un program de dezvoltare a afacerilor, destinat companiilor foarte inovatoare. În anunţul său,

Disney a declarat că doreşte să se concentreze pe realitatea augmentată, NFT şi tehnologia Web3.

Este extrem de încurajator să vedem că o companie cu o influenţă culturală uriaşă precum Disney se implică în dezvoltarea de afaceri care susţin aceste teme. Am văzut în repetate rânduri că, în ciuda adversităţii pieţei, jucătorii importanţi sunt încă dispuşi să sprijine şi să dezvolte proiecte noi, ceea ce reprezintă un indicator real al potenţialului actual al sectorului.

Polygon va beneficia de aportul unei companii mari şi mature care ştie cum să profite la maximum de mediile digitale şi creative. Compania, care oferă tehnologie blockchain pentru crearea de aplicaţii descentralizate (DApps) şi utilizează criptoactivele MATIC, are deja o varietate de proiecte axate pe divertisment, sport şi jocuri, care vor beneficia foarte mult de aportul Disney.

Instanţele din Marea Britanie aprobă citarea prin NFT

Documente judiciare făcute publice săptămâna trecută arată că un judecător din Marea Britanie a permis ca documentele juridice să fie comunicate ca NFT prin intermediul blockchain. Evenimentul creează o nouă perspectivă privind capabilităţile tehnologiei NFT dincolo de arta digitală, cu care NFT a devenit recent sinonim.

NFT-urile au dat lovitura în 2021 datorită unor colecţii importante, cum ar fi Bored Apes Yacht Club (BAYC), care la rândul său a dat naştere unei criptomonede, Apecoin. Dar evaluările au fost afectate puternic în timpul recentelor scaderi ale pieţelor, făcându-i pe mulţi să pună la îndoială utilitatea sau popularitatea tehnologiei.

Dar transmiterea de documente prin intermediul NFT, pe blockchain, reprezintă un segment fascinant pentru NFT, care este încă puţin explorat. Într-adevăr, orice poate fi transformat într-un NFT, fie că este vorba de documente sau de certificate de proprietate, de la acte de proprietate până la acţiuni tradiţionale. Faptul că o instanţă permite acest lucru reprezintă un precedent extraordinar şi subliniază faptul că acest spaţiu are un mare potenţial în viitor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuie facuta distinctia clara intre tehnologia blockchain si cryptomonedele in sine care utilizeaza aceasta tehnologie.

    Faptul ca maine pot sa emit chiar si eu o criptomoneda de gen, sa-i zicem "eOaie", spune multe, nu? 

    Oricum, "pare" ca intreg articolul e pus la indoiala chiar de autorul acestuia avand in vedere multitudinea de cuvinte "par/pare". Adevarul e ca argumente palpabile, concrete, nu ai cum sa ai! Deci, il inteleg perfect. 

    The Merge/ The Nu Merge, 'om trai si 'om vedea! 

    Asta tine doar de rata de adoptie a generatiilor viitoare ;)

    Schema asta suna cunoscuta, nu?! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb