ETORO: Investitorii individuali îşi pierd răbdarea cu acţiunile companiilor aeriene şi renunţă la companiile farmaceutice

F.D.
Companii / 14 iulie 2022

Investitorii individuali îşi pierd răbdarea cu acţiunile companiilor aeriene şi renunţă la companiile farmaceutice

Investitorii individuali renunţă la companiile farmaceutice şi par să-şi piardă răbdarea cu acţiunile companiilor aeriene, arată cele mai recente date trimestriale ale reţelei sociale de investiţii eToro, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, eToro a analizat companiile care au înregistrat cea mai mare creştere sau scădere proporţională a deţinătorilor de acţiuni la sfârşitul celui de-al doilea trimestru faţă de sfârşitul primului trimestru. Două companii aeriene se află în topul primelor 10 companii care au înregistrat scăderi - United Airlines Holdings (-8%) şi Delta Air Lines (-7%), în timp ce două companii farmaceutice importante sunt, de asemenea, prezente în top - compania americană Merck & Co scăzând cu 19% la nivel global şi cu 21% în România, urmată de Pfizer (-6%).

La celălalt capăt al spectrului, cea mai mare creştere de la un trimestru la altul a avut-o Twitter, care a înregistrat o creştere de 137% a deţinătorilor (cea mai mare creştere şi în România, cu 68%) , după ce la jumătatea lunii aprilie a apărut vestea intenţiei lui Elon Musk de a cumpăra gigantul social media. Shell şi BP au înregistrat, de asemenea, creşteri semnificative în popularitate, pe fondul creşterii globale a preţurilor la gaze şi petrol, numărul investitorilor eToro care deţin aceste acţiuni crescând cu 43% şi, respectiv, 39%. Investitorii români sunt, de asemenea, interesaţi de companiile energetice (a se vedea tabelul 3), BP înregistrând o creştere de 58% iar Shell o creştere de 40% a numărului de deţinători.

"Investitorii au fost agili în ultimele trei luni, gestionând volatilitatea fără precedent de pe pieţele globale. Ei s-au repoziţionat pentru preţurile ridicate ale petrolului pe termen mai lung, precum şi pentru era în care îngrijorările legate de Covid vor lua sfârşit şi nu le-a fost teamă să se poziţioneze în una dintre cele mai mari achiziţii din acest trimestru. În mod clar, au cercetat întreaga lume în căutare de noi oportunităţi de investiţii, adăugând acţiuni din SUA şi Marea Britanie până în Franţa şi Germania, diversificându-şi în acelaşi timp portofoliul de acţiuni cu capitalizare mare, acţiuni atractive din domeniul energiei, al luxului şi al consumului, pe măsură ce norii de furtună economică s-au adunat", a declarat Ben Laidler, eToro Global Market Strategist.

Lista celor mai populare acţiuni în rândul investitorilor eToro la nivel global (a se vedea tabelul 2 de mai jos) rămâne dominată de acţiunile de tehnologie, în ciuda recentelor scăderi de pe piaţă, cu Tesla, Amazon şi Apple alcătuind topul primelor trei poziţii, iar Meta, Microsoft şi Alphabet ocupând câteva locuri mai jos pe listă.

Investitorii români par, de asemenea, să favorizeze acţiunile de tehnologie (a se vedea tabelul 4), companii precum Amazon şi Microsoft urcând în top, în timp ce producătorii de vehicule electrice precum Nio sau Tesla şi compania de automatizare software de origine română UiPath îşi păstrează primele trei poziţii în top zece cele mai deţinute acţiuni din România, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb