eToro lansează XtremeWeather, un portofoliu care oferă expunere la companii rezistente la vreme extremă

T.B.
Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2023

eToro lansează XtremeWeather, un portofoliu care oferă expunere la companii rezistente la vreme extremă

Platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro a lansat XtremeWeather, un nou portofoliu care oferă investitorilor individuali expunere la companiile cele mai bine poziţionate pentru a prospera din cauza evenimentelor meteorologice extreme din ce în ce mai frecvente şi severe, se arată într-un comunicat al eToro, remis redacţiei.

Cu NASA declarând că vara trecută a fost cea mai caldă înregistrată pe Pământ, impactul condiţiilor meteorologice extreme asupra planetei noastre şi asupra vieţii de zi cu zi devine din ce în ce mai evident, transmite sursa menţionată. Astfel de evenimente meteorologice severe şi neobişnuite se abat de la tiparele climatologice medii, incluzând uragane, incendii de vegetaţie, secete, inundaţii, valuri de căldură şi multe altele, potrivit comunicatului.

Portofoliul XtremeWeather cuprinde 30 de acţiuni din industrii cheie, precum energie electrică regenerabilă, maşini industriale, consumabile şi componente, îngrăşăminte şi produse chimice agricole, îmbunătăţirea locuinţelor, componente şi echipamente electrice şi gaze, care au un rol important în sprijinirea redresării şi normalizării în urma evenimentelor meteorologice extreme, relatează sursa citată. Pentru a construi acest portofoliu, echipa a evaluat mii de acţiuni, clasificându-le pe baza unor criterii cum ar fi capitalizarea de piaţă, scorul ESG, parametrii de lichiditate, clasamentele analiştilor şi creşterea vânzărilor în ultimele 12 luni, conform companiei.

Potrivit sursei menţionate, Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro, a comentat: "Anul 2023 va rămâne în memorie ca fiind anul schimbărilor climatice. De la efectele El Niño din Australia până la inundaţiile din Italia şi incendiile din Maui, aproape niciun continent nu a fost imun. Realitatea schimbărilor climatice a creat o cerere tot mai mare pentru rezilienţă şi soluţii de reconstrucţie. Evenimentele meteorologice extreme îi împing pe factorii de decizie politică să investească sau să reglementeze pentru a adresa schimbările climatice. În ajunul conferinţei globală privind schimbările climatice, COP28, am vrut să oferim investitorilor individuali oportunitatea de a-şi face portofoliile lor rezistente la climă şi de a-şi diversifica investiţiile în industrii care vor ajuta la reconstrucţia oraşelor, comunităţilor şi faunei sălbatice din jur după aceste evenimente climatice extreme."

Portofoliul va fi reechilibrat anual sau în funcţie de necesităţi pentru a-şi menţine relevanţa şi a-i optimiza performanţa, arată datele comunicatului. Pentru a aborda imprevizibilitatea evenimentelor meteorologice şi influenţa oricăror noi politici economice şi guvernamentale, strategia alocă o pondere egală pentru cele 30 de acţiuni din portofoliu (3,33%), transmite compania. Această abordare reduce riscul de concentrare şi sporeşte rezilienţa de ansamblu a portofoliului, informează sursa citată.

Investiţia iniţială porneşte de la 500 USD, iar investitorii pot accesa instrumente şi grafice pentru a urmări performanţa portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ţine la curent cu evoluţiile din sector, potrivit sursei indicate. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb