EToro: Mărcile britanice preferate ale Regelui Charles au depăşit FTSE 100 cu 62% în trei ani

S.B.
Internaţional / 5 mai 2023

EToro: Mărcile britanice preferate ale Regelui Charles au depăşit FTSE 100 cu 62% în trei ani

Cu doar puţin înainte de încoronarea Regelui Charles, un nou studiu realizat de eToro sugerează că investitorii individuali ar putea învăţa câte ceva din preferinţele noului monarh în materie de branduri britanice.

Platforma socială de tranzacţionare şi investiţii eToro a creat un coş de 10 mărci de patrimoniu britanice, cotate la bursă sau parte a unor companii mai mari listate la bursă, care au primit un mandat de a folosi stema regală din partea regelui Charles.

eToro Royal Index a depăşit performanţa FTSE 100 cu 24% în ultimii cinci ani şi cu 62% în ultimii trei ani. Indicele a depăşit, de asemenea, FTSE 100 cu 10% de la începutul anului până în prezent, deşi, pe o perioada mai scurtă a ultimilor doi ani, tendinţa s-a inversat, cu acţiunile Watches of Switzerland, Hermes (care deţine John Lobb, deţinător al unui mandat regal) şi Frasers, înregistrând o performanţă mai slabă.

Mandatul regal este acordat companiilor ca semn de recunoaştere pentru furnizarea de bunuri şi servicii către Casa Regală, iar Regele Charles a acordat 181 de mandate regale până în prezent. Marea majoritate a acestora au fost acordate unor companii mici, locale şi de familie, în timp ce mult mai puţine au fost acordate unor mărci britanice de top care sunt deţinute de companii listate la bursă.

eToro Royal Index cuprinde o combinaţie de mărci de lux cotate la bursă, cum ar fi Watches of Switzerland (Mappin & Webb), şi conglomerate mai mari care au în portofoliu mărci de patrimoniu britanice, de exemplu Newell Brands (The Parker Pen Company).

Cea mai bună performanţă a indicelui pe parcursul a cinci ani a fost a firmei Hermes, cu o creştere a preţului acţiunilor de 281%. La celălalt capăt al spectrului, acţiunile Aston Martin şi-au pierdut 95% din valoare în ultimii cinci ani.

Comentând aceste date, Ben Laidler, Strategul pentru pieţe globale la eToro, a declarat: "Performanţa puternică a acţiunilor incluse în acest indice arată că patrimoniul şi luxul se vând, indiferent de fluctuaţiile economice. Indicele, care variază de la puşti de vânătoare şi ceasuri până la pantofi şi impermeabile, a depăşit destul de constant performanţa FTSE 100, cu toate că a avut un singur an modest în care s-au pierdut unele câştiguri.

Mărcile incluse au toate o istorie unică şi acest lucru le-a oferit o combinaţie atractivă de cerere stabilă şi putere de stabilire a preţurilor."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb