EUGEN NICOLĂESCU: "Dialogul dintre PNL şi organizaţii conduce la stabilirea principiilor şi politicilor publice în Programul de Guvernare"

Simona Grigorescu
Politică / 30 septembrie 2015

Partidul Naţional Liberal (PNL) a organizat, ieri, o consultare cu reprezentanţii operatorilor din industria petrolieră din cadrul celor trei asociaţii de profil: Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), Asociaţia Română a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN), Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Eugen Nicolăescu, liderul deputaţilor PNL, arată că "dialogul dintre PNL şi organizaţiile amintite este unul de durată şi a condus la stabilirea principiilor şi politicilor publice formulate de către PNL în Programul de Guvernare, ofertă publică pe care liberalii au lansat-o deja".

Eugen Nicolăescu declară că "această rundă de consultări vine să consolideze parteneriatul anterior şi să contribuie la definitivarea politicilor sectoriale din domeniu. Printre priorităţile legislative identificate se numără modificări de substanţă privind Legea petrolului, Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, precum şi alte intervenţii asupra cadrului legal care să conducă la eficientizarea, debirocratizarea şi flexibilizarea activităţii industriei petroliere. Cu toţii ne dorim stabilitate, predictibilitate şi adecvarea cadrului legislativ şi instituţional la cerinţele pieţei libere".

Conform liderului PNL, întâlnirea a prilejuit discutarea unor teme de actualitate, de maxim interes pentru viitorul acestui domeniu economic, defavorizat în momentul de faţă de atitudinea Guvernului care amână luarea unor decizii cruciale cum ar fi regimul fiscal aplicabil acestei industrii.

De asemenea, ambele părţi au căzut de acord asupra unor aspecte importante care vizează necesitatea creării unui climat stabil, predictibil şi transparent în care să se manifeste operatorii din piaţă, având în vedere că aceşti jucători pot aduce plus valoare în economia românească tradusă în investiţii, locuri de muncă şi venituri la buget.

O solicitare legitimă din partea organizaţiilor prezente la discuţii şi un punct central al politicilor liberale în domeniul energetic se referă la Strategia Energetică Naţională - un document esenţial pentru sectorul energetic care trebuie adoptat şi asumat urgent de către Guvern.

Nicolăescu precizează că "rolul acestei Strategii care reprezintă viziunea noastră ca ţară pentru următorii 20-30 de ani este să asigure direcţiile de acţiune pentru dezvoltarea acestui sector oferindu-i, totodată, siguranţa de care are nevoie".

Liberalii sunt de părere că un astfel de proiect naţional trebuie să fie respectat şi aplicat indiferent cine se află la guvernare.

"PNL consideră că doar prin astfel de consultări periodice se pot fundamenta politici publice coerente şi sustenabile care să pregătească acest sector pentru provocările viitoare şi să transforme România într-o ţară atractivă pentru investitori", mai precizează acesta.

Din partea PNL au participat Liderul Grupului Parlamentar din Camera Deputaţilor, domnul Eugen Nicolăescu şi co-preşedinţii comisiilor de specialitate ale partidului, astfel: Andreea Paul şi Virgil Popescu - Comisia Economică şi Mediu de Afaceri, Lucian Bode şi Mugur Cozmanciuc - Comisia pentru Energie, Gheorghe Ialomiţianu - Buget şi Politici Fiscale şi Răzvan Mironescu - Comisia pentru Fonduri Europene.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb