Eugen Nicolăescu nu demisionează dacă Parlamentul adoptă o moţiune simplă pe sănătate

F.A..
Ziarul BURSA #Politică / 19 iunie 2007

Eugen Nicolăescu nu demisionează dacă Parlamentul adoptă o moţiune simplă pe sănătate

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (PNL) nu va demisiona în cazul în care una dintre moţiunele simple iniţiate de PD-PLD sau de PSD care vizează sistemul sanitar va fi adoptată. "Cât timp este o moţiune simplă nu voi demisiona, pentru că prin nicio moţiune simplă, conform Constituţiei, nu se poate cere demisia unui membru al Cabinetului", a afirmat, ieri, Nicolăescu, după întâlnirea cu deputaţii PSD. Ministrul a adăugat însă că, dacă una din moţiunele simple trece, atunci recomandările acesteia devin obligatorii pentru Guvern şi ministrul respectiv. De altfel, Nicolăescu a calificat gestul PSD de a depune o moţiune simplă la Senat ca pe unul "pur politic".

"Mi s-a spus că vor încerca (parlamentarii PSD - n.r.) să depună o moţiune la Senat, pentru că lucrurile sunt deja plecate pe un făgaş şi nu are rost să le mai întoarcă", a spus Nicolăescu.

Viorel Hrebenciuc: Întâlnirea cu Eugen Nicolăescu a avut loc la cererea ministrului

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat, ieri, după discuţia cu ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, că întâlnirea a avut loc la cererea ministrului.

"Am avut o discuţie cu mi­nis­trul Sănătăţii, la cererea domniei sale. Va discuta cu toate grupurile parlamentare pentru a prezenta maniera în care are de gând să descentralizeze activitatea Ministerului Sănătăţii în perioada care urmează", a afirmat Hre­benciuc.

Acesta a confirmat că discuţia s-a purtat doar între minis­trul Eugen Nicolăescu şi biroul grupului parlamentar al PSD. "După cum ştiţi, maniera în care suntem organizaţi este următoarea: înainte de şedinţa cu tot plenul grupului parlamentar, are loc o discuţie preliminară cu şefii şi vicepreşedinţii de comisii pentru a discuta în amănunt legile care se aprobă. Discuţia cu minis­trul s-a purtat în cadrul biroului grupului parlamentar al PSD, în care au fost prezenţi 23 de colegi".

Viorel Hrebebciuc a negat faptul că PSD i-ar putea oferi sprijin ministrului la moţiunea pentru Sănătate iniţiată de PD-PLD şi a anunţat că parlamentarii partidului vor vota împotriva acesteia.

"Moţiunea noastră pe domeniul sănătăţii, pe tema medicamentelor compensate, se va depune la Senat, dar este decizia colegilor mei. Discuţia de astăzi (n.r. ieri) şi depunerea moţiunii nu au legătură între ele", a adăugat Hrebenciuc.

El a precizat că Nicolăescu a cerut sprijinul grupului parlamentar al PSD pe tema des­centralizării activităţii Minis­terului Sănătăţii, sprijin pe care îl va cere tuturor grupurilor parlamentare. Hrebenciuc a afirmat că s-a abordat şi subiectul revenirii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în subordinea ministerului, dar că specialiştii PSD vor face o analiză a disfuncţionalităţilor care au apărut în sistem, înainte de a se pronunţa în privinţa acestei măsuri.

Potrivit vicepreşedintelui PSD Victor Ponta, conducerea partidului nu a avut cunoştinţă despre întâlnirea pe care ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, urma să o aibă la grupul parlamentar al deputaţilor PSD.

Cristian Rădulescu i-a anunţat pe deputaţi că PD depune moţiune simplă pe sănătate

Liderul Grupului parlamentar al deputaţilor Partidului Democrat (PD), Cristian Rădulescu, a anunţat, ieri, că va depune, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă pe domeniul sănătăţii, cu tema "Astăzi criza în sănătate are nume propriu: Eugen Nicolăescu".

"Moţiunea este susţinută de un număr de 68 de deputaţi din partea PD şi din partea Partidului Liberal Democrat şi o voi depune la preşedintele Camerei pentru declanşarea procedurilor legale prevăzute de Regulament", a afirmat Cris­tian Rădulescu. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat de la prezidiu că a luat act de anunţul liderului deputaţilor democraţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb