Eugen Nicolăescu: "Preţurile medicamentelor nu vor creşte"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 14 mai 2008

Eugen Nicolăescu: "Preţurile medicamentelor nu vor creşte"

Preţurile medicamentelor nu vor creşte în perioada următoare, iar cele în vigoare nu se vor modifica până la data de 30 iunie, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în cadrul unei vizite la Craiova.

Ministrul a precizat că preţurile medicamentelor nu vor suferi modificări "încă o lună sau două", timp în care minis­terul Sănătăţii va căuta o soluţie de menţinere şi eventual de reducere a preţurilor, în cadrul unor negocieri cu producătorii, importatorii, distribuitorii şi farmaciştii din ţară.

Eugen Nicolăescu a subliniat că negocierile începute de minister pentru reducerea preţurilor nu au absolut nicio legătură cu campania electorală:

"Cine spune că facem acest lucru din motive electorale nu ştie ce spune sau vrea să manipuleze populaţia. Poate aţi uitat că din 2006 până în 2007 am redus cu 24% preţul la medicamente, iar din 2007 până astăzi am menţinut acest preţ. Noi nu vorbim de motive electorale, ci de un program pe care Guvernul şi ministerul şi l-a propus şi îl realizează pas cu pas".

Ministrul Sănătăţii a dat asigurări că distribuitorii de medicamente nu vor retrage "niciun minut din farmacii nici măcar un medicament", întrucât aceştia "sunt conştienţi că dacă recurg la acest lucru se îndreaptă spre sinucidere".

Nicolăescu a mai precizat că ministerul Sănătăţii "nu va ceda şantajului" distribuitorilor de medicamente. "Dacă unul dintre aceştia vrea să se retragă de pe piaţă, este liber să o facă, întrucât, în economia de piaţă sunt alţii care abia aşteaptă să le ia locul", a conchis ministrul.

La rândul lor importatorii şi distribuitorii de medicamente din ţară au recunoscut că, din raţiuni economice, blocarea livrărilor către farmacii nu-i avantajează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb