EUGEN RĂDULESCU: "Dobânzile la credite nu sunt foarte mari, însă continuă să scadă încet"

A.B
Macroeconomie / 15 iulie 2020

"Dobânzile la credite nu sunt foarte mari, însă continuă să scadă încet"

Dobânzile la depozite nu sunt prea mari, la fel cum nici dobânzile la credite nu sunt foarte mari, însă acestea continuă să scadă încet, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, Eugen Rădulescu, director al Direcţiei de Stabilitate din Banca Naţională a României (BNR), potrivit Agerpres.

"Dobânzile la depozite nu cred că sunt prea mari, nici dobânzile la credite nu sunt foarte mari, iar ele continuă să scadă încet, nu foarte repede. Dacă ne uităm la cifre vom vedea că, în fiecare lună, am avut o mică scădere a dobânzilor la credite, în condiţiile în care, pe lângă deficitele gemene la care m-am referit, mai avem o problemă care se numeşte inflaţie. Inflaţia în România este una dintre cele mai mari din Europa, dacă nu cea mai ridicată din Europa. Abia de curând am reuşit să intrăm în coridor şi asta mai degrabă pe factori externi, cum a fost scăderea preţului petrolului. Dacă nu se întâmpla acest fenomen, probabil că nici intrarea în coridor nu se făcea la fel de repede şi atunci noi trebuie să fim atenţi", a susţinut Rădulescu.

Oficialul BNR a precizat că scăderea ratelor dobânzilor care se produce într-un trend general în lume reprezintă un fenomen care ajută la refacerea sau reluarea creşterii economice.

"Ne uităm în continuare la ratele dobânzilor care nu includ preţul petrolului şi vedem că lucrurile nu mai stau la fel de bine cum ni se pare. Scăderea inflaţiei are şi factori externi în discuţie, iar scăderea ratelor dobânzilor care se produce într-un trend general în lume este un fenomen care vine să ajute refacerea sau reluarea creşterii economice. Sunt foarte încurajat de faptul că dobânzile la depozite nu au scăzut, iar dobânzile la credite da, ceea ce arată o micşorare a marjelor dintre dobânzile active şi dobânzile pasive, nu atât de mult cât ne-am dori", a spus directorul Direcţiei de Stabilitate din BNR, conform Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb