EUGEN TOMAC:  "Schimburile economice ale Austriei cu Rusia înfloresc, în pofida sancţiunilor UE"

G.D.
Politică / 4 ianuarie 2023

"Schimburile economice ale Austriei cu Rusia înfloresc, în pofida sancţiunilor UE"

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider PMP, acuză că Austria a avut, în perioada februarie - august a anului trecut, o creştere cu 139% faţă de anul 2021 a schimburilor economice cu Rusia şi că a importat din Federaţia Rusă produse în valoare de aproape 4 miliarde euro, concluzia sa fiind că, pentru unele state mecanismul de sancţiuni decis de UE împotriva Rusiei "nu are nicio valoare, pentru că schimburile economice înfloresc". El îl ironizează pe cancelarul austriac, afirmând că probabil va spune că datele Eurostat nu sunt corecte, "dar suntem obişnuiţi cu asta", făcând aluzie la argumentele oficialilor de la Viena pentru respingerea aderării României la spaţiul Schengen, vizând statisticile privind migraţia ilegală, transmite News.ro.

"Cele mai multe state din Uniunea Europeană încearcă să fie cât mai puţin dependente de Rusia după declanşarea războiului din Ucraina. Pentru unele state, se pare că acest mecanism de sancţiuni nu are nicio valoare pentru că schimburile economice înfloresc. De exemplu, Austria a avut, în perioada februarie - august a anului trecut, o creştere cu 139% faţă de anul 2021 a schimburilor economice cu Rusia. În total, Austria a importat din Federaţia Rusă produse în valoare de aproape 4 miliarde euro", scrie Tomac pe Facebook.

În acest condiţii, Tomac îi consideră ipocriţi pe cei care se întreabă de unde are liderul de la Kremlin bani pentru a finanţa războiul din Ucraina şi îl ironizează pe cancelarul austriac Karl Nehammer, opozant al admiterii României în Spaţiul Schengen.

"Atunci de ce, în mod ipocrit, se întreabă unii de unde are criminalul de la Kremlin bani pentru a finanţa maşinăria de război? Sigur, Nehammer va spune că statisticile Eurostat nu sunt corecte, dar suntem obişnuiţi cu asta", afirmă Tomac.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Atat timp cat Austria si Ungaria au obtinut derogari pe zona petroliera de la EU (poate si parlament EU ?!) si au importat masiv ca sa si asigure rezerve pentru iarna ,nu avem de ce sa ne miram . Eu cred ca daca acum ,ian 2023 ,liderii europeni ajung la concluzia ca mecanismele antamate pt a ...lipsi Rusia de finantare de razboi ,deci daca astea nu lucreaza si de fapt au lovit mai tare interesele europene ...trebuie schimbata aceasta politica . Suntem toti constienti ca presiunile de reducere a schimburilor cu Rusia vin din SUA ,dar aceste argumente economice si politice privind dezavantajul net al Europei trebuie aduse la discutii la summit .Ca una e sa ai declaratii ca vei gatui Rusia imediat ,si cu totul altceva sa si reusesti asta . Mai ales ca aceste sanctiuni au fost evitate de ceilalti actori internationali care nu s au sfiit chiar sa faca si profit pe seama Europei ,nu numai rezerve . Guy Vershostad a si recunoscut pe twitter ' 9 pachete de sancțiuni și efectul este mai mic de 0”, a scris Verhofstadt pe Twitter.' . Cand anumite mecanisme nu sunt eficace ,trebuie schimbatre .

    Dl. Tomac omite sa ne spuna cresterile an la an avute si de celelalte tari din UE, in relatia cu Rusia cea asupritoare de popoare democratice, spre exemplu: Romania + 55%, Italia + 100%, Grecia + 142%, Bulgaria + 116%, Slovenia + 346%, Cipru + 138%, Luxemburg + 262%, Polonia + 24% si lista poate continua. Doar Suedia (-60%), Danemarca (-44%), Lituania (-25%), Irlanda (-20%), Estonia (-14%), Lituania (-8%) si Finlanda(-7%) au facut nota discordanta in mareata UE, cea solidara (cu cine, asta depinde de perspectiva :). Sursa datelor: Eurostat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb