"Eureko Pensii" a cumpărat 7 kg de aur

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2011

"Eureko Pensii" a cumpărat şapte kilograme de aur, în urmă cu zece zile, cota activului fiind de 0,3-0,4% în totalul portofoliului de investiţii, potrivit lui Radu Crăciun, directorul de investiţii al fondului.

Domnia sa ne-a declarat că achiziţia nu a fost făcută în momentul în care aurul se afla la un preţ maxim, însă nu a dorit să precizeze preţul exact, pe motiv că nu este relevant, având în vedere că expunerea pe metalul galben este mică. Radu Crăciun a adăugat că Eureko Pensii a cumpărat aurul ca pe o poliţă de asigurare, având în vedere că este un activ sigur.

Cât despre investiţiile fondului de pensii în acţiuni listate pe pieţele internaţionale, domnia sa ne-a declarat că Eureko Pensii are expuneri directe şi indirecte în America Latină şi în Australia.

Pe termen mediu şi lung, aurul ar putea ajunge la o pondere de 2% din activul net al fondului administrat de "Eureko Pensii" pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), potrivit lui Radu Crăciun, citat de Mediafax. Domnia sa a adăugat că fondul pe care îl conduce a încercat timp de 14 luni să achiziţioneze aur, dar nu a reuşit din diverse motive, inclusiv cele legislative.

Radu Crăciun a declarat, potrivit Mediafax: "Plasamentele în acţiuni străine au adus randamente de 3,5 ori mai ridicate decât cele în titluri româneşti. Eureko Pensii a investit în acţiuni ale societăţilor din industria minieră, din sectorul imobiliar şi cel al bunurilor de lux, precum şi în cele denominate în francul elveţian. În ultimele 12 luni, cele mai bune titluri din portofoliul nostru în privinţa randamentelor au fost cele ale Compa Sibiu - 49,6%, Rio Tinto - 30,1% şi Petrom - 20,6%".

Domnia sa a adăugat că, după căderea principalilor indici bursieri din ultimele săptămâni, randamentul fondului administrat de Eureko Pensii a scăzut, în prezent, la 5,6%, cu trei puncte procentuale mai puţin decât la finele lunii iulie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca era vizionar cumpara demult aur nu acuma ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb