Euribor, la nivelul maxim al ultimelor zece luni

V. Ribana
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 iulie 2010

Euribor, la nivelul maxim al ultimelor zece luni

Dobânda Euribor pe trei luni - costul împrumuturilor în euro pe piaţa interbancară, a urcat, vineri, până la cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, pe motiv că surplusul de lichidităţi din sis­temul bancar s-a redus. Creşterea a avut loc la o zi după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut dobânda cheie la 1% - nivel minim record.

Dobânda Euribor, care arată interesul băncilor pentru împrumuturi, a urcat la 0,822% vineri, de la 0,810% în ziua precedentă, atingând astfel cel mai ridicat nivel din septembrie 2009 până în prezent. Au crescut, de asemenea, dobânzile pentru împrumuturi pe termen de o săptămână, şase luni şi un an.

Nivelul dobânzii Euribor este important şi pentru consumatorii locali, deoarece în funcţie de acest indicator se stabilesc şi dobânzile la creditele în euro acordate de băncile comerciale.

În urmă cu aproape două săptămâ­ni, băncile europene au rambursat BCE împrumuturi pe termen de un an, în valoare de 442 miliarde euro, şi au contractat un volum redus de credite pe termen scurt, ceea ce a dus la o diminuare a nivelului de lichidităţi din sistem.

De precizat că, în ultima vreme, dobânzile interbancare au crescut ca urmare a crizei datoriilor suverane din zona euro.

Ratele Euribor sunt stabilite zilnic, de către Federaţia Bancară a Uniunii Europene, după ora 09:00 GMT.

Vânzările de obligaţiuni corporatiste europene, la nivelul maxim al ultimelor 4 luni

Vânzările de obligaţiuni corporatiste au crescut, săptămâna trecută, în Europa, până la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, în baza semnalelor de redresare economică.

Emisiunile de obligaţiuni corporatiste din regiune au ajuns la cel puţin 13 miliarde euro (16,5 miliarde dolari), sumă de peste trei ori mai mare comparativ cu totalul săptămâ­nii anterioare, respectiv aproape dublu faţă de media săptămânală a anului curent, de 7 miliarde euro, conform datelor agenţiei Bloomberg. Printre emitenţi s-au numărat "Société Générale" SA din Franţa, "Royal Bank of Scotland Group" Plc din Marea Britanie şi "Intesa Sanpaolo" SpA din Italia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. formaţiunea de "double bottom" pe suportul de la 18.000 de puncte conturată cu o distribuţie de manual a volumelor între cele două teste, dar şi faptul că acest nivel nu a fost atacat nici măcar în contextul sentimentului negativ din piaţă de după majorarea TVA, când deprecierea leului şi aşteptările inflaţioniste ţineau capul de afiş în opinia publică

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb