"Euro Disney", salvată cu 1,25 miliarde dolari de compania-mamă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2014

"Euro Disney", salvată cu 1,25 miliarde dolari de compania-mamă

Compania "Euro Disney", care operează parcul de distracţii Disneyland Paris, va fi recapitalizată cu 1,25 miliarde de euro de la firma-mamă americană "Walt Disney" Co., aceasta din urmă sperând că astfel va rezolva problemele financiare ale parcului tematic european.

Euro Disney suferă din cauza datoriilor şi a conjuncturii nefavorabile din ultimii ani, care a condus la scăderea numărului de vizitatori.

Recapitalizarea prevede un aport de numerar în valoare de 420 milioane de euro garantat de "Disney" printr-o majorare de capital la "Euro Disney". În plus, va fi făcută conversia, pentru o sumă de 600 de milioane de euro, a unei părţi din datoriile "Disney" în cadrul majorării de capital la "Euro Disney".

În urma acestor măsuri, compania îşi va îmbunătăţi lichiditatea cu aproximativ 250 de milioane de euro, iar datoria va reveni sub pragul de un miliard de euro.

"Euro Disney" are aproximativ 15.000 de angajaţi şi exploatează două parcuri de distracţii în apropiere de Paris: Disneyland Paris, deschis în 1992, şi Walt Disney Studio, inaugurat în martie 2002.

Anul trecut, "Euro Disney" a avut 14,9 milioane de vizitatori, cu un milion mai puţin decât în 2012. Pentru anul curent, compania aşteaptă numai 14,1-14,2 milioane de vizitatori.

"Euro Disney" anticipează că va avea vânzări de 1,27-1,29 miliarde euro în anul fiscal 2014, cu 1-3% mai puţin decât în exerciţiul fiscal 2013. Totodată, "Euro Disney" estimează că va consemna pierderi nete de 110-120 milioane de euro în anul fiscal 2014, comparativ cu un rezultat negativ de 78 milioane de euro în 2013.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Kich-ul de export american se ține pe picioare de infuzia de kich actualizat și dolari. Să nu ne mirăm , noi europenii, că acest parc va sucomba de la sine în Europa și mai ales în țara cu parcul și Château de Versailles și terminînd cu cele din Rusia, ceva ce nici nu știu americanii cu ce se manîncă (sigur nu cu hamburgeri!) dar'minteni să le viziteze, mai bine s-ar duce la Vegas să tragă la manete și să se plimbe cu limuzinele, să-i "aprecieze" poporul muritor și puțin la minte!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb