Euro Insol scoate la concurs toate posturile de directori din Hidroelectrica

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 ianuarie 2013

Remus Borza: "Din 79 de posturi de directori, la nivelul Hidroelectrica mai rămân 57 de astfel de poziţii, în urma aplicării noii organigrame".

Remus Borza: "Din 79 de posturi de directori, la nivelul Hidroelectrica mai rămân 57 de astfel de poziţii, în urma aplicării noii organigrame".

Din companie şi filialele sale vor pleca 654 de salariaţi

Hidrosind a contestat în instanţă decizia AGA de fuziune a Hidroservurilor

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunţat, ieri, că producătorul de energie are o nouă organigramă, care corespunde procesului de restructurare prin care trece. Remus Borza, partener în cadrul Euro Insol, a declarat că toţi directorii din Hidroelectrica au fost revocaţi, ieri, din funcţie.

Domnia sa a precizat: "Din 79 de posturi de directori, la nivelul Hidroelectrica mai rămân 57 de astfel de poziţii, în urma aplicării noii organigrame. Directorii revocaţi au fost delegaţi să rămână pe funcţii timp de 90 de zile, până la organizarea concursului pentru ocuparea aces-tor posturi cu manageri profesionişti. Niciun director din vechea gardă nu se regăseşte în conducerea companiei. Euro Insol, ajutat de o firmă specializată în resurse umane, va selecta manageri profesionişti, în spiritul ordonanţei privind guvernanţa corporativă. Inclusiv actualii directori delegaţi pot participa la concurs".

Fostul director general, Gheorghe Ştefan, este acum delegat pe poziţia de director general adjunct. Domnia sa va asigura conducerea interimară a Hidroelectrica până la ocuparea prin concurs a funcţiei de director general. Fostul director general adjunct, Dragoş Zachia, este delegat pe funcţia de director de exploatare. Şi Lucian Cocoş, transferat de la Euro Insol pe poziţia de director financiar la Hidroelectrica în cursul anului trecut, are postul vacantat.

Traian Oprea şi Constantin Trihenea, foşti directori generali ai Hidroelectrica, care încă lucrau în companie, au solicitat pensionarea. Constantin Trihenea ocupa funcţia de director de exploatare şi s-a pensionat de la 1 ianuarie 2013.

Traian Oprea a solicitat pensionarea în urmă cu două zile, după ce fusese detaşat de la Hidroelectrica în poziţia de consilier personal al ministrului Economiei Varujan Vosganian.

Premierul Victor Ponta a declarat că i-a cerut ministrului Vosganian să renunţe la Traian Oprea pentru că fostul director general al Hidroelectrica este cel care a semnat contractele păguboase ale companiei cu "băieţii deştepţi". Domnul Vosganian a acceptat cererea premierului.

"Din executivul Hidroelectrica au fost decimate două clanuri", a mai declarat Remus Borza, subliniind că directorii numiţi politic vor avea, totuşi, posibilitatea să îşi demonstreze competenţele la concurs.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a semnat, în urmă cu două zile, preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei de stat şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante. Cei 154 de salariaţi concediaţi nu vor primi salarii compensatorii deoarece sindicatul Hidrosind a refuzat semnarea protocolului cu Euro Insol privind noile organigrame şi reducerile de personal, mai susţine Remus Borza.

Domnia sa a precizat că din filialele Hidroserv ale Hidroelectrica vor pleca, până la finalul lunii iunie, 500 de salariaţi. Filialele Hidroserv vor fuziona într-o singură entitate.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a precizat: "Am semnat un protocol cu directorii Hidroservurilor şi cu sindicatele, iar salariaţii disponibilizaţi vor primi între 5 şi 12 salarii compensatorii. Fuziunea Hidroservurilor va avea loc până pe 28 februarie. Hidroservul nou nu va mai primi direct de la Hidroelectrica lucrări de mentenanţă în acest an. Lucrările vor fi scoase la licitaţie. Sindicatul Hidrosind s-a opus deciziei de fuziune şi disponibilizărilor. Decizia acţionarilor de a aproba fuziunea a fost atacată în instanţă de Hidrosind". Astfel, fuziunea va avea loc după ce instanţa va da o sentinţă în acest caz. Există posibilitatea ca la termenul din 25 februarie să nu fie luată o decizie de către instanţă şi fuziunea să mai fie amânată.

Remus Borza a ţinut să menţioneze că nu va pleca niciun om din exploatare, ci din zona TESA: "39% din totalul personalului angajat reprezintă TESA. Personalul TESA este supradimensionat şi înghite circa 52% din totalul fondului de salarii. Oamenii vor pleca din zona resurse umane, IT şi financiar-contabilă. Tot în acest an estimăm că circa 100 de persoane se vor pensiona. Per total, sperăm să avem o economie de minim 10% la fondul de salarii în 2013, pentru că la finele anului trecut sindicatele au acceptat înjumătăţirea unor bonificaţii".

Euro Insol estimează că Hidroelectrica va avea, în acest an, un profit brut de 430-440 milioane lei şi venituri totale de 2,7 miliarde de lei. Compania şi-a bugetat o producţie de 13 TWh în acest an. Euro Insol a reuşit să reducă pierderile Hidroelectrica de anul trecut de la circa 80 milioane de euro, cât se preconiza la începutul insolvenţei, la circa 35 milioane de euro.

Potrivit Euro Insol, reducerea pierderilor a fost posibilă datorită denunţării a şase contracte directe cu "băieţii deştepţi" (energia disponibilizată fiind vândută pe piaţa liberă, la preţuri net superioare), datorită renegocierii altor patru contracte directe în cadrul cărora au fost majorate substanţial preţurile, precum şi a obţinerii unor reduceri importante în cadrul contractelor comerciale ale companiei.

Pentru acest an, Euro Insol a obţinut de la ANRE un preţ de 125 de lei/MWh faţă de tariful de 71 de lei/MWh primit anul trecut pentru energia livrată pe piaţa reglementată. De asemenea, Hidroelectrica va livra, în acest an, pe piaţa reglementată, 3,9 milioane MWh, disponibilizând pentru piaţa liberă o cantitate de circa 1,6 milioane MWh.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. articol platit realitatea este alta

    1. Asa este, realitatea este alta !

      Acest articol este o simpla relatare a declaratiilor domnului Borza. Sindicatele si-au spus opinia. Daca aveti si alte date pe acest subiect, va stau la dispozitie.

      care este realitatea?

    schimba directorii numiti politic...cu alti directori numiti politic, doar ca ai noii puteri. dar despre conflictul de interese in care se afla, masonul jmecheras nu zice nimic?

    filozofica. Din declaratia domnului Borza inteleg totusi ca au ramas 90% baieti al caror quotient de inteligenta poate fi greu de atins ""Din executivul Hidroelectrica au fost decimate două clanuri". Pe de alta parte nu ne lasam sa stim care este numarul total al clanurilor. Saracul J.R. singura speranta, odihneasca-se in pace nu cred sa mai contribuie la succesul clanului Ewing, ar mai fi clanul Denver :-) Sper intre timp sa fii angajat si o firma de bodyguarzi, ca doar decimarea nu au facut cu mainile proprii:-) Oricum limbajul mi se pare cel putin interesant pentru cineva incadrat pe pozitia care nu cere atata forta fizica, ci doar intelectuala. Sa fie cumva ca in cazul teoriei lui Heissenberg ca intotdeauna produsul e constant, doar reprezentarea procentuala variaza. Insa la cati baieti destepti se pun cu domnul Borza ma intreb cat mai ramane pentru coeficientul dumnealui, deoarece rezultatul este intotdeauna constant ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb