Euro scade, yenul şi francul câştigă teren

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2011

Euro s-a depreciat, ieri, pe pieţele internaţionale, înregistrând cel mai redus curs din ultima săptămână faţă de dolar, după ce analiştii Standard & Poor"s au declarat că Grecia va fi considerată în "default selectiv". Totodată, evoluţia monedei unice a fost inluenţată de anunţul privind scăderea peste aşteptări a încrederii în economia Europei, luna aceasta.

Euro a avut un curs de 1,4291 dolari, la ora 09.59, pe piaţa din New York, mai mic cu 0,5% faţă de ziua precedentă. Anterior, moneda împărţită de 17 state din Uniunea Europeană coborâ-se la 1,4264 dolari - cel mai mic curs din 21 iulie până în prezent.

Agenţia de evaluare Standard & Poor"s (S&P) a redus, miercuri, cu două trepte, ratingul suveran al Greciei: la "CC", de la "CCC", cu perspectivă negativă, aducând ca argument riscul de intrare a Greciei în incapacitate de plată. Ratingul "CC" este cu două trepte deasupra nivelului "default". Potrivit S&P, intenţia de restructurare a datoriilor cuprinsă în al doilea plan de salvare a Greciei plasează această ţară în situaţia de "default selectiv".

Amintim că, săptămâna trecută, liderii europeni au convenit un nou plan de sprijin pentru Grecia, care include o contribuţie voluntară a creditorilor privaţi. Aceştia din urmă îşi vor schimba obligaţiunile guvernamentale elene pe care le deţin pentru unele cu dobânzi mai mici. S&P consideră că noul plan le va aduce pierderi investitorilor privaţi.

Menţionăm că, tot ieri, moneda japoneză (yenul) s-a apreciat, pe fondul temerilor legate de situaţia datoriilor din SUA şi Europa.

Analiştii cred că perioada actuală de incertitudini privind Europa şi SUA este benefică yenului, investitorii refugiindu-se în această monedă şi în francul elveţian. Yenul a crescut cu 0,8%, la ora 09.50, pe piaţa din New York, ajungând la 111,18 unităţi/euro, după ce atinsese 110,83 unităţi/euro - cel mai ridicat curs din 18 iulie până la momentul actual. Yenul a urcat cu 0,1% faţă de dolar, la 77,87 unităţi. Miercuri, yenul a avut un curs de 77,57 unităţi/dolari, cel mai ridicat din 17 martie până în prezent.

Dolarul a avut un curs de 80,20 centime elveţiene, faţă de 80,17 centime, miercuri, după ce a atins recordul minim de 79,90 centime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb