"Eurobank" va acorda credite de 1,4 miliarde euro în România, Bulgaria, Grecia, Serbia şi Turcia

(A.G.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 ianuarie 2011

În România, "Bancpost" este membră a Grupului "Eurobank EFG", o organizaţie bancară europeană cu active totale de 82,2 miliarde euro.

În România, "Bancpost" este membră a Grupului "Eurobank EFG", o organizaţie bancară europeană cu active totale de 82,2 miliarde euro.

"EFG Eurobank Ergasias", a doua bancă din Grecia, a obţinut de la organismele internaţionale un credit de 1,4 miliarde de euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) în sudul şi estul Europei, inclusiv Bulgaria şi România, transmite Novinite, potrivit Agerpres.

"Nivelul creditului subliniază angajamentul grupului bancar Eurobank de a sprijini un nou model de dezvoltare prin asistenţa acordată afacerilor care se axează pe pieţele externe, în Grecia, precum şi în alte regiuni", se arată într-o declaraţie a băncii elene.

Eurobank a obţinut aceste fonduri de la IFC, o divizie a Băncii Mondiale (95 milioane de euro), Banca Europeană pentru Investiţii (1,03 miliarde de euro) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (280 milioane de euro).

Banii vor fi investiţi în Bulgaria, România, Grecia, Serbia şi Turcia.

Astfel, Eurobank a anunţat că 600 milioane de euro vor fi investiţi în Grecia, iar 805 milioane de euro în celelalte patru ţări.

EFG Eurobank se aşteaptă ca operaţiunile sale din estul, sudul şi centrul Europei să ducă la dublarea profitului în acest an, a anunţat în 10 ianuarie Nick Nanopoulos, directorul general al instituţiei elene de creditare.

"Rămânem profitabili, cu o tendinţă de creştere în Europa nouă. Estimăm că profitul din Europa nouă se va dubla în acest an", le-a declarat reporterilor directorul general al EFG Eurobank.

În perioada ianuarie-septembrie 2010, profitul net al EFG Eurobank, acţionar majoritar al Bancpost, a scăzut cu 62%, la 105 milioane de euro, faţă de 280 milioane de euro în perioada similară din 2009. În schimb, în Europa Centrală şi de Sud-Est, profitul EFG Eurobank a urcat la 19 milioane de euro în primele nouă luni din 2010, faţă de pierderi de 36 milioane de euro în perioada similară din 2009.

Eurobank, care operează, de asemenea, în România, Turcia, Bulgaria, Serbia, Polonia şi Ucraina, a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2010 o scădere de 1,9% a veniturilor nete din dobânzi, la 1,7 miliarde de euro, faţă de 1,73 miliarde de euro în perioada similară din 2009.

În România, Bancpost este membră a Grupului Eurobank EFG, o organizaţie bancară europeană cu active totale de 82,2 miliarde euro (la sfârşitul anului 2008). Grupul are pes-te 24.000 de angajaţi şi oferă produsele şi serviciile sale atât prin reţeaua proprie de peste 1.700 sucursale şi puncte de vânzare, cât şi prin canale alternative de distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb