EuroIns România şi-a sporit afacerile cu 46% în semestrul I pe segmentul agricol

(N.I.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iulie 2009

EuroIns România a subscris prime de peste 1,9 milioane lei (450.000 euro) pe segmentul asigurărilor agricole (culturi şi animale) în primele şase luni, în creştere cu 46% faţă de intervalul similar din 2008, a declarat directorul de asigurări agricole al companiei, Anghel Burghilă, citat de NewsIn.

În primele şase luni din 2008, EuroIns România înregistrase prime de 1,3 milioane lei pe segmentul asigurărilor agricole (culturi şi animale).

"S-au făcut mai multe subscrieri pe segmentul de asigurări agricole şi ca urmare a dezvoltării forţei de vânzări a companiei EuroIns", a menţionat Anghel Burghilă. El a explicat că rezultatele înregistrate în prima jumătate a acestui an s-au datorat "creşterii numărului de poliţe încheiate şi calităţii subscrierilor".

"Se estimează o creştere a ratei de daună în 2009 comparativ cu 2008 (când era de circa 60 -70%) la nivelul pieţei asigurărilor agricole, având în vedere că anul aces­ta este unul dezastruos din punct de vedere agrometeorologic, înregistrându-se foarte multe evenimente climatice cu efect distructiv asupra culturilor agricole: îngheţ târziu de primăvară, ploi torenţiale însoţite de grindină şi furtună, pe un fond general de secetă care se va accentua în a doua parte a lunii iulie şi în luna august", a precizat şeful direcţiei de asigurări agricole al companiei.

Burghilă a adăugat că majoritatea suprafeţelor agricole cultivate în regim neirigat suferă de un deficit de umiditate, în special în stratul activ al solului - de la suprafaţă - de până la 1 m, iar momentan, "numai pe suprafeţe cu totul nesemnificative aprovizionarea cu apă pentru plante este în limite optime".

Rezerva de umiditate din stratul activ al solului nu s-a refăcut în pofida numeroaselor precipitaţii, care însă au căzut pe areale restrânse.

"Dezvoltarea pieţei de asigurări agricole din România depinde foarte mult de modul în care agricultorii sunt sprijiniţi financiar de către stat (pentru înfiinţarea culturilor, subvenţionarea primelor de asigurare)", a explicat Burghilă.

El a adăugat că dezvoltarea pieţei de asigurări agricole depinde şi de "perceperea actului de asigurare ca parte componentă şi necesitate a aplicării unor tehnologii de cultivare moderne, precum şi ca un factor de siguranţă financiară pentru reluarea procesului de producţie în cazul pierderilor produse de manifestarea negativă a factorilor climatici".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb