Situaţia companiei Euroins s-a îmbunătăţit semnificativ faţă de 30 iunie 2014, data la care au fost raportate rezultatele exerciţiului BSR (Balance Sheet Review), în condiţiile în care şi-a majorat capitalul social, iar până la finalul acestui an vrea să mai aducă un aport la capital de încă 100 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.
Documentul precizează: "Referitor la rezultatele exerciţiului BSR (Balance Sheet Review) ce a constat într-o analiză aprofundată a pasivelor şi activelor societăţilor de asigurare la data de 30 iunie 2014, Euroins România doreşte să facă următoarele clarificări. Suma menţionată în raportul final se referă la situaţia existentă acum mai bine de un an, respectiv la data de 30 iunie 2014, iar între timp, Euroins România a parcurs câteva etape strategice de dezvoltare, cum ar fi: majorarea capitalului social până la sfârşitul anului 2014 şi semnarea la începutul anului 2015 a unor noi contracte de reasigurare, programul actual de reasigurare fiind mult mai adecvat dimensiunii şi necesităţilor companiei atât de moment, cât şi conform estimărilor. Efectul pozitiv combinat al acestor două măsuri se cifrează la aproximativ 350 de milioane lei".
Potrivit aceleiaşi surse, conducerea Euroins şi-a exprimat intenţia de a majora capitalul social cu încă 100 de milioane lei până la sfârşitul anului 2015, existând disponibilitatea dublării acestei sume în cazul în care se va constata un necesar de capital peste estimările curente.
"Euroins România se află în poziţia în care poate să afirme că acţiunile întreprinse în ultimele 18 luni de către conducerea companiei au fost validate ca fiind corecte şi adecvate şi au condus la o situaţie generală semnificativ îmbunătăţită a companiei în prezent, faţă de cea la data de 30 iunie 2014", se mai spune în comunicat.
Reprezentanţii Euroins susţin că a fost implementată o strategie de segmentare a portofoliului mai adecvată profilului companiei, "care să conducă la o identificare mai profundă a factorilor de risc, introducându-se în acelaşi timp noi factori de risc bazaţi pe analize statistice, precum şi identificarea unor clase de risc mult mai omogene, în vederea unei mai bune reflectări a riscurilor în procesul de tarifare".
La sfârşitul primului semestru al anului 2015, Euroins România a raportat o creştere a primelor brute subscrise până la aproximativ 361 milioane lei, în timp ce daunele plătite în aceeaşi perioadă s-au situat la nivelul de 259 de milioane lei.
Euroins Romania este subsidiara Euroins Insurance Group. În 2013, EIG a achiziţionat operaţiunile societăţilor QBE în Bulgaria şi România şi operaţiunile Achmea business în Bulgaria (Interamerican).