EUROPARLAMENTARE Ponta a invitat PNL înapoi la Guvernare

A.T.
Politică / 25 mai 2014

Antonescu a declinat oferta

Surse: PNL ar urma să se alieze cu PDL

Liderul PSD Victor Ponta a invitat PNL înapoi la Guvernare, la o oră după ce au fost anunţate exit-poll-urile pentru alegerile europarlamentare.

Domnia sa a declarat: "De mâine suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL pentru a continua proiectul USL pentru care au optat alegătorii în 2012. Semnalul dat de electorat este foarte clar. Este o mână întinsă pe care cred că mulţi o aşteaptă".

Surse politice susţin că premierul Victor Ponta şi-ar dori refacerea USL, dar cu un PNL condus de alt lider, precum Călin Popescu Tăriceanu.

Însă, preşedintele PNL Crin Antonescu a declinat oferta lui Ponta anunţând că partidul pe care îl conduce va rămâne în opoziţie pentru a lupta împotriva "baronilor roşii" care vor să acapareze ţara.

Antonescu a declarat: "În numele PNL, indiferent de rezultatul acestor alegeri, vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii României că PNL nu ia mită, că PNL este singurul partid, care, pe baza principiilor şi a unor valori, nu poate ademenit într-o guvernare. PNL va fi, aşa cum este deja consacrat, va fi principala forţă politică împotriva PSD-izării României. Bătălia politică a acestui an nu s-a încheiat. În această bătălie, PNL va reprezenta cetăţenii împotriva baronilor".

Liderul PSD a declarat, comentând rezultatele preliminare ale alegerilor: "Este un mesaj pentru cei care au jucat la poker soarta USL sau a propriului partid şi au jucat la cacealma şi au pierdut" .

Sursele noastre afirmă că PNL ar urma să se alieze cu PDL, dar sunt şi voci care spun că invitaţia lansată de Ponta pentru refacerea USL va rupe partidul liberal.

Ponta a mai spus: "Am organizat corect şi eficient încă un proces electoral. Rezultatele sunt foarte clare. Evident că rezultatele urmează să fie confirmate, să fie interpretate, însă, din punctul de vedere al alianţei, vreau să dau un mesaj foarte clar de reţinere, de modestie. Pentru alianţa noastră PSD-UDMR-PC este într-adevăr un rezultat deosebit, care depăşeste cu mult ceea ce am obţinut în 2007 îi 2009. Dacă acum este 40%, este un mesaj că am mers cu alianţa pe care o avem în direcţia dorită de electorat, suntem o alianţă care s-a adresat tuturor. Am văzut şi scorurile obţinute de partidele extremiste, populiste. Cred că europarlamentarii noştri vor da o luptă grea pentru apărarea drepturilor românilor în Europa".

PSD şi aliaţii săi sunt câştigătorii alegerilor europarlamentare, conform exit poll-urilor comandate de televiziuni, care indică procente între 41% şi 43%. Locul doi este ocupat de liberali cu estimări între 13,3% şi 15%, iar locul trei -de PDL (10-12%).

PMP a obţinut între 6 şi 7%, conform exit-pollurilor.

Rezultatele preliminare mai arată că UDMR şi Mircea Diaconu (independent) au trecut pragul electoral, conform surselor de presă.

Prezenţa la vot până la ora 19.00, la nivel naţional, a fost de 26,52%, a anunţat Biroul Electoral Central.

Estimarile caselor de sondare a opiniei publice (provizorii pentru voturile înregistrate până la ora 19.00) sunt:

Exit poll TVR / CURS - Avangarde: PSD (41,01 %), PNL (14,92 %), PDL (11,82%), UDMR (7,1%), PMP (6,7%) Mircea Diaconu (5,91%).

Exit poll Digi 24 / IRES: PSD (41%), PNL (14%), PDL (10%), PMP (6%), UDMR (7%), Mircea Diaconu - 5%, PPDD (4%), Forta Civica (3%).

Exit poll Romania TV / CSCI: PSD (43 %), PNL (14 %), PDL (12 %), PMP (7 %), UDMR (6 %), Mircea Diaconu (4 %).

Exit poll Antena 3 / Operations Research: PSD (42,4%), PNL (13,3%), PDL (11,5%), PMP (6,3%), UDMR (6,2%), Mircea Diaconu (4,3%), PP-DD (4,2%) şi Forta Civică (3,3%).

Exit poll Realitatea TV / GeoPol: PSD (41.5 %), PNL (16 %), PDL (13 %), PMP (8 %), UDMR: 6%, Mircea Diaconu 4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb