Europol avertizează în legătură cu un trafic de false certificate de Covid-19

J.P.
Internaţional / 2 februarie 2021

Europol avertizează în legătură cu un trafic de false certificate de Covid-19

Agenţia europeană de poliţie Europol a avertizat luni călătorii să nu aibă încredere, în aeroporturi, în falsele certificate de teste negative la Covid-19 puse în vânzare de crima organizată pentru sume mergând până la 300 de euro bucata, scrie ziarul francez Le Point, citat de Rador şi Hotnews.

Acest avertisment vine după arestarea mai multor suspecţi care vindeau false certificate de teste negative în aeroporturi în Marea Britanie şi în Franţa, precum şi online sau prin intermediul unor grupuri de mesagerie telefonică în Spania şi în Olanda.

Mai multe ţări din Uniunea Europeană, dar şi altele, cer de acum dovada că pasagerii nu sunt infectaţi cu Covid-19, maladia care a ucis peste 2,2 milioane de persoane în lume.

"Este foarte probabil că unii delincvenţi se vor folosi de ocazie ca să producă şi să vândă false certificate de teste de Covid-19 atâta vreme cât vor fi menţinute restricţii pentru călătorii din cauza pandemiei", estimează Europol.

"Dată fiind extinderea mijloacelor tehnologice disponibile, cu imprimante de înaltă calitate şi diferite softuri, falsificatorii sunt capabili să producă documente false sau contrafăcute de mare calitate", adaugă agenţia cu sediul la Haga (Olanda).

În urmă cu 10 zile, un bărbat bănuit că vindea certificate false de ne-contaminare cu Covid-19 a fost arestat pe aeroportul din Luton, în Marea Britanie.

La începutul lui noiembrie, poliţia franceză a arestat şapte persoane în cadrul unei acţiuni de destructurare a traficului cu certificate de teste negative la Covid-19 folosind numele unui laborator existent, vândute cu preţuri mergând de la 150 la 300 de euro unor călători pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, de lângă Paris.

În Spania, poliţia a arestat un bărbat care vindea documente false de acest tip cu 40 de euro online, iar în Olanda traficanţii făceau acelaşi lucru folosind aplicaţii de mesagerie pe telefonul mobil.

"Detectarea de certificate false de teste negative la Covid-19 confirmă că unii delincvenţi, fie că este vorba de grupări de crimă organizată sau de escroci individuali, folosesc ocazia de îndată ce apare", subliniază Europol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb