Eurostat: Rata şomajului în UE s-a menţinut la 6% în octombrie

S.B.
Internaţional / 30 noiembrie 2023

Eurostat: Rata şomajului în UE s-a menţinut la 6% în octombrie

Rata şomajului s-a menţinut la 6% în UE şi la 6,5% în zona euro, în octombrie, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică, informează Agerpres.

Cu o rată a şomajului de 5,4% în octombrie, România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului.

În octombrie 2022, rata şomajului în zona euro era de 6,6%, iar în UE de 6,1%.

Eurostat estimează că 13,171 milioane de persoane din UE, dintre care 11,134 milioane în zona euro, erau în şomaj în octombrie 2023. Comparativ cu octombrie 2022, numărul şomerilor a crescut cu 27.000 în UE şi s-a redus cu 28.00 zona euro.

În octombrie, 2,881 de milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau şomeri, dintre care 2,380 milioane în zona euro. Rata şomajului în rândul tinerilor era de 14,8% în UE (în creştere de la 14,7% luna precedentă) şi de 14,9% în zona euro (în creştere de la 14,6% luna precedentă).

În rândul femeilor, rata şomajului în octombrie era de 6,4% în UE, în creştere de la 6,3% luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor era de 5,8%, de asemenea în creştere de la 5,7% luna precedentă.

În rândul statelor membre UE, cele mai mici rate ale şomajului în octombrie se înregistrau în Malta (2,5%), Polonia (2,8%), Cehia (2,9%) şi Germania (3,1%). La polul opus, cea mai ridicată rată a şomajului era în Spania (12%).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acea 5,4 la sută pentru Romania este calculat la populația între 15-75 ani de fapt asta e noul sistem de calcul impus de UE de vreo câțiva ani,este de moartea minții unde naiba vezi șomeri la 70 de ani sau la 16 ani, șomajul real pentru Romania la populația de vârstă activă adică 18-65 ani este de 2,9 la sută, mulți cred că comisia europeană a impus acest mod de calcul ireal și fără sens fiindcă în viitor vrea să impună creșterea vârstei de pensionare la peste 70 de ani, altfel ăștia sunt nebuni,unde vezi înregistrat șomer la 68 sau la 70 de ani cand vârsta de pensionare este de 65 sau un copil de 16 ani este șomer?

    1. Intelegi gresit sistemul si definitiile. Un somer nu este un om fara loc de munca (adica un pensionar), ci un om CARE ISI CAUTA DE MUNCA si nu gaseste. Daca pensionarii, oamenii de peste 65 de ani NU ISI CAUTA DE LUCRU, nu sunt trecuti in categoria someri.

      Un șomer este un om între 18-64 de ani care caută activ de lucru, restul nu sunt șomeri unul care stă la țară și crește porcul nu este șomer apoi nici tânărul care stă acasă pe banii părinților etc asta este un aspect,dar cel mai cretin este intervalul de vârstă de la 15 până la 74 ani, puteau sa scrie și 80 de ani că tot acolo era ,cifra era fake, ăștia de la comisia europeană sunt duși cu pluta au introdus acest interval de vârstă dar șomajul real este publicat in fiecare trei luni de AJOFM și acela se referă la intervalul de vârstă 18-64 de ani,deci avem două cifre pentru șomaj iar presa folosește aceste două cifre cum i se scoală, odată unul altădată celălalt, dezinformare totală ,apropo câți pensionari vezi la AJOFM care cere ajutorul și caută de lucru?deci hai să lăsăm vrăjeala , în România lucrează foarte puțini după pensie deși culmea ca acum mulți ar găsi de lucru că este criză de angajați peste tot

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb