Eurostat: Rata şomajului în zona euro a rămas stabilă în luna martie la 6,5%

F.D.
Internaţional / 3 mai

Eurostat: Rata şomajului în zona euro a rămas stabilă în luna martie la 6,5%

Rata şomajului în zona euro a rămas stabilă în luna martie, la 6,5%, acesta fiind cel mai redus nivel din istorie, în pofida unei conjuncturi economice nefavorabile, relatează AFP.

Potrivit datelor publicate vineri de Eurostat, este vorba de cea mai scăzută rată a şomajului înregistrată de la debutul publicării datelor statistice de către Eurostat, în luna aprilie 1998.

Aceste cifre sunt o dovadă a rezistenţei pieţei muncii în faţa stagnării economice înregistrată în ultimul an şi jumătate. Chiar dacă activitatea economică în zona euro a stagnat, începând de la finele lui 2022, ca urmare a consecinţelor războiului din Ucraina şi exploziei inflaţiei, rata şomajului a continuat să scadă pentru a se stabiliza începând din primăvara lui 2023 la un nivel fără precedent din ultimul sfert de secol.

În cazul Uniunii Europene, rata şomajului a scăzut uşor până la 6% în luna martie 2024, de la un nivel de 6,1% în luna februarie. În România, rata şomajului a scăzut până la 5,3% în martie, de la un nivel de 5,6% în luna februarie a acestui an şi unul de 5,5% în luna martie 2023.

În cifre absolute, 13,258 milioane de persoane din UE erau în şomaj în luna martie, dintre care 11,087 milioane în ţările care fac parte din zona euro. Comparativ cu situaţia din luna februarie, numărul şomerilor a scăzut cu 74.000 persoane în UE şi cu 94.000 de persoane în zona euro.

Cele mai mici rate ale şomajului din UE au fost înregistrate în Cehia şi Polonia (ambele cu 2,9%) şi Slovenia (3,1%). La polul opus, cele mai ridicate rate ale şomajului au fost înregistrate în Spania (11,7%) şi Grecia (10,2%).

Criteriul utilizat de Eurostat pentru a defini şomajul este cel al Biroului Internaţional al Muncii (BIM). Şomerii, conform definiţiei BIM, sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele trei condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. declararea acestui indicator e putin “parsiva”…

    pentru ca o parte a europei se afla in ciclu de revenire… altii in mijloc de ciclu… altii spre final de ciclu… si deci e un indicator inselator… 

    mai bun este indicatorul pe state sau regiuninale europei… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb