Evergent Investments a înregistrat un rezultat net de 136,4 milioane lei, în primele nouă luni ale anului

F.D.
Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2023

Evergent Investments a înregistrat un rezultat net de 136,4 milioane lei, în primele nouă luni ale anului

Evergent Investments raportează un rezultat net de 136,4 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creştere cu 34,5% faţă de 30 septembrie 2022. Rezultatul net este indicatorul de performanţă al companiei, compus din 84,5 milioane lei profit net şi 51,9 milioane lei câştig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a activelor companiei a fost de 2.800 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creştere cu 27,7% faţă de 30 septembrie anul anterior, şi se menţine peste pragul de jumătate de milliard de euro printr-o selecţie riguroasă a acţiunilor şi o construcţie diversificată a portofoliului.

"La 30 septembrie 2023 am încheiat un nou trimestru cu rezultate solide. Suntem poziţionaţi pe un trend de creştere, nivelul investitiilor a ajuns la 194,7 milioane de lei. Într-o perioadă cu tensiuni geopolitice în creştere şi aversiune marită la risc, investiţiile noastre au fost adaptate contextului economic cu inflaţie ridicată şi rate crescute ale dobânzilor. În timpul fluctuaţiilor pe termen mai scurt ale ciclului economic, am acţionat rapid pentru a beneficia de oportunităţi şi am marcat o creştere cu 34,5% a rezultatului net la 30 septembrie 2023 faţă de aceeaşi dată a anului precedent. Economia globala şi pieţele de capital, inclusiv cea locala, se misca rapid prin urmare şi modului în care vedem procesul investitional. Identificarea acestor tendinţe ne oferă puncte de referinţă care ne ghidează deciziile." a declarat domnul Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments continuă să returneze valoare acţionarilor săi, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, aspect susţinut de ratele anuale de distribuire a dividendelor din ultimii 15 ani şi programele de buy-back. În 28 iunie 2023, compania a început plata dividendelor aferente anului 2022, în valoare totală de peste 82,7 milioane lei.

Din valoarea totală a activelor administrate, 71,9% reprezintă portofoliul de acţiuni cotate, iar 19,7% este portofoliul de acţiuni necotate. În linie cu strategia investiţională, compania a recalibrat portofoliul de active şi a continuat să acorde o atenţie deosebită companiilor din sectoarele energie-industrial, cu 24,3% din valoarea totală a activelor şi financiar-bancar, cu 43,9%. EVERGENT Investments continuă dezvoltarea portofoliului Private - Equity. Peste 50% din portofoliul de active este deţinut în emitenţi care integrează factorii ESG, astfel că EVERGENT se aliniază tendinţelor ESG pentru a genera valoare sustenabilă pe termen lung.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Actiunea Ever e in zona minimelor ultimilor 5 ani cf. graficelor...Restul e doar gargara...

    Managementul Sifului sa fie îndestulat cu actiuni gratuite asta e preocuparea nr 1! 

    1. macar se chinuie sa dea ceva dividende si buy back

      Sa inteleg ca Buy Back-ul nu se face pt ca apoi sa fie oferite gratis managementului si in scopul de a fi anulate?

      Ăștia au mai mișcat ceva.restul de sif uri sunt mulse ca la carte

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb