EVERGENT Investments investeşte în MWARE Solutions

F.D.
Piaţa de Capital / 27 septembrie 2022

EVERGENT Investments investeşte în MWARE Solutions

EVERGENT Investments, companie listată sub simbolul EVER, care se diferenţiază prin investiţiile de tip private equity, intră în sectorul IT prin achiziţia unui pachet semnificativ din acţiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA. Tranzacţia s-a realizat cu consultanţa casei de avocatură Filip & Company, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, MWARE Solutions SA se diferenţiază de jucătorii locali şi chiar internaţionali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiza a datelor nestructurate din cadrul organizaţiilor utilizând un model semantic de înţelegere a datelor bazat pe reţele neuronale, cu capabilităţi native de tip deep-learning şi machine learning pentru a descoperi noi perspective în luarea deciziilor, înţelegerea clienţilor, noi indicatori şi posibilităţi de automatizare a proceselor organizaţionale bazate pe inteligenţa artificială.

"Viitorul tehnologiilor avansate este nelimitat, pornind de la rezolvarea provocărilor sociale şi de mediu cu care ne confruntăm astăzi la nivel global până la accelerarea descoperirilor în toate domeniile. Investim în companii care pot transforma, care ridică standardele ori provoacă status-quo-ul. Considerăm că prin investiţia noastră în sectorul IT, ca parte a strategiei EVERGENT Investments, deschidem noi oportunităţi pentru acţionarii nostri. MWARE Solutions este un business performant, sustenabil şi scalabil.", declară Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al EVERGENT Investments.

Investiţia EVERGENT Investments va facilita extinderea echipei MWARE Solutions, accesarea proiectelor de dimensiuni mari, extinderea internaţională şi implementarea unei guvernanţe corporative care să susţină următoarele etape de creştere ale acesteia.

Sectorul IT este unul de importanţă majoră în economia românească, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care însumează 13,6 miliarde de euro. Aşteptările acestui sector sunt de creştere cu rate de două cifre în anii următori, fiind susţinut suplimentar si de PNRR prin componenta C7 - Transformarea digitală cu o alocare bugetară de 1,88 miliarde de euro, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ați vândut SNN ați luat MILK, afacere de milioane!

    Acum ce vindeți? 

    1. daca tu crezi ca un SIF se gandeste la profit cand vinde/cumpara ceva inseamna ca esti naiv. Un SIF vinde si cumpara "ce trebuie" pe baza unor ordine bine trasate

      Korect!

      Ce pachet a preluat și la ce preț, nu cred că este important!

      Dar de ce ar spune, de cand dau ei socoteala publicului? Sa zica mersi ca-s contemporani cu acesti corifei ai finantelor

      Si daca ar fi o tranzactie de 1 milion de lei tot ar merita sefii cate 2-3 milioane de actiuni bonus ca s-au deranjat s-o semneze.  

      corect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb