EVOLOR investeşte 3 milioane de euro pentru achiziţia fabricii Chempro, în cel de-al treizecilea an pe piaţă

T.B.
Companii / 10 octombrie 2023

EVOLOR investeşte 3 milioane de euro pentru achiziţia fabricii Chempro, în cel de-al treizecilea an pe piaţă

EVOLOR anunţă finalizarea achiziţiei pentru fosta fabrică de vopsele Chempro şi investiţii în tehnologizare, proiectul având o valoare totală de 3 milioane de euro, se arată într-un comunicat al EVOLOR, remis redacţiei. Proiectul de investiţii face parte din planul strategic de dezvoltare, compania marcând anul acesta 30 ani de activitate, potrivit sursei citate.

Prin achiziţia fabricii Chempro, localizată pe platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea, EVOLOR va moderniza şi va operaţionaliza un spaţiu de 3776 metri pătraţi, pentru a găzdui noi capacitaţi de producţie, logistice şi administrative, se mai arată în comunicat.

În primul semestru al acestui an, EVOLOR a înregistrat o cifră de afaceri de 49 mil lei, în creştere cu 32,5% faţă de perioada similară din 2022, informează compania. EBITDA a atins o valoare de 8,3 milioane RON, iar marja EBITDA s-a situat la 16,8% din cifra de afaceri, conform raportului pentru primul semestru 2023, transmite EVOLOR.

"Anul 2023 este un moment de referinţă pentru EVOLOR, o dovadă că suntem în direcţia corectă, parte dintr-o structură solidă, care ne oferă capabilităţile necesare pentru dezvoltarea acestui brand 100% românesc. Pentru atingerea obiectivelor, am realizat o nouă investiţie strategică de 3 milioane EUR în zona Vâlcea, achizitionând şi modernizând fosta fabrică Chempro pentru a spori capacităţile de producţie şi cele logistice. Continuăm astfel dezvoltarea accelerată şi realizarea de investiţii strategice, care să genereze valoare pentru business şi comunitate şi în următorii 30 de ani." declară Bogdan Pîrvu, CEO EVOLOR, se arată în comunicat.

Parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din decembrie 2021, EVOLOR estimează o creştere de 53% a cifrei de afaceri din momentul preluării şi rezultatele din 2023, menţionează compania. Cifra de afaceri aferentă anului preluării, 2021, este de 64 milioane RON, iar până la finalul lui 2023, EVOLOR ţinteşte un volum de business de 98 milioane RON, potrivit comunicatului.

O creştere de aproape 30% se înregistrează şi la nivelul forţei de muncă, compania având în prezent 145 de angajaţi, faţă de 112 în momentul preluării de către holding, conform sursei citate.

Anul 2023 marchează şi startul activităţilor de export, produsele ajungând pe pieţele din Republica Moldova şi Israel, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb