EXECUTIVUL VREA SĂ PUNĂ PE ROATE INDUSTRIA AUTO: Guvernul majorează taxa auto

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 4 decembrie 2008

Prima de casare ar putea fi majorată la 1.000 de euro

Şeful Guvernului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, ieri, la Titu, în cadrul unei vizite la Centrul de încercări automobile, că Executivul ar putea să majoreze taxa auto pentru autoturismele second hand. Potrivit premierului, membrii Executivului ar putea lua în discuţie acest aspect în cadrul şedinţei de Guvernul ce va avea loc astăzi.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat: "Importul nestingherit de maşini de ocazie va duce la dispariţia sau la periclitarea locurilor de muncă în industria românească. Mâine (n.n. joi) o să luăm în discuţie , în cadrul şedinţei de Guvern, subiectul majorării taxei de poluare la autovehiculele de ocazie".

Anunţul premierului vine la numai două săptămâni de când Guvernul a anunţat că suspendă taxa auto pentru maşinile noi euro 4, până la data de 31 decembrie 2009.

Această măsură se va aplica, însă, din 15 decembrie, Executivul aşteptând un punct de vedere al Comisiei Europene în acest sens.

Premierul Tăriceanu a precizat că Guvernul nu a primit un răspuns de la Comisia Europeană, pe problema suspendării taxei pentru maşinile noi, dar a subliniat că acela nu va fi "un răspuns de condiţionare".

Potrivit premierului, cele două măsuri fiscale ar trebui să sprijine industria auto din ţară, aflată în mare dificultate din pricina crizei economice şi financiare internaţionale.

Tăriceanu a mai precizat că prima de casare pentru maşinile vechi ar putea fi majorată de la 800 de euro, cât este în prezent, la 1.000 de euro, depăşind astfel "un prag psihologic" ce ar putea încuraja posesorii de autovehicule să scoată din uz autovehiculele vechi.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. au trecut alegerile de acu in colo sa dat liber la taxe si impozite scaderi de salarii si asa mai departe, asa ca totul va fii bine :-)

    De ce dracu ne mai streseaza cu prezenta lui Tariceanu,nu se mai satura,cat rau nea facut.

    1. Nu se mai pote sa-l toleram , sa vanda el masinile lui ...fantastic

      Tariceanu face cu noi ce vrea ce importanta are cati ani are masina si de unde e atat timp cat corespunde rar asa ca deciziile sunt loate in favoare lor sa si vanda masinile si saracul roman care are o medie de 300 euro salariu nu pozte sa cumpere o masina sa si faca treaba

    Sapele asta de tariceanu nici mort nu renunta la apararea intereselor APIA! Pentru cine inca nu stie:in Ro,la ora actuale se fabrica numai Dacia nu si vw ford CITROEN,opel etc.DEci daca vrei sa protejezi "industria"auto romaneasca ce ce favorizezi toti importatorii de masini noi ?Raspuns:pentru ca tu-sarpe ce esti,ai reprezentanta Citroen in ro si mai esti si aparatorul intereselor ASOCIATIA IMPORTATORILOR SI PRODUCATORILOR DE AUTOVEHICOLE!

    Vrei sa favorizezi Dacia?Da-le pomana si scuteste-i de tva 100ani ca oricum nu sunt competitivi!

    Cred ca ar trebui sa ne mobilizam si sa iesim in strada ptr.ca tupeul muribundului asta nu mai are limite! 

    1. sunt foarte de acord cu tine, sincer si eu simt aceasta nevoie de a face un manifest, ceva, numai ca nu are cine i-l incepe ,ca asa e la romani,trebuie sa vina altcineva sa ne porneasca!oricum pe Tariceanu o sa-l arda iadu!!!!!!

      comisia europeana are vre-un cuvant in directia asta? dupa toate dezbaterile si dupa lungi lupte prin care sa se renunte la taxa imensa se revine asa pur si simplu printr-o simpla ordonanata de guvern?

      pai de unde crezi ca sia strans averea ce o detine asa e trebuie sa ne unim ca au inceput sa-si scoata capiul SARPELE.

      mare porc tericeanu asta

      asa nu se mai poate, trebuie sa iesim in strada porcii astia isi bat joc de noi

    ce dracului nu a zis de taxa inainte de alegeri daca mi-a duc aminte tot dadea zvon ca scoate taxa NENOROCITILOR,ati fi mers langa taranisti,hooooooooooooooooo sa nu mai auzim de voi(tariceanu mare deler auto)

    LA TUPEUL LUI TARICEANUL VREA POSTUL DE PRIM MINISTRU CICA E CU POPORUL EL NU ASCULTA CE VB.CA SI SALARIILE LA PROFESORI SA ARZI IN IAD SARPE ESTI CONTRA OAMENILOR NEVOIASI CA DOAR VOI VA FACETI AVERE IN CONTINUARE.

    au spus candva ca o sa se dea la fiecare roman 10000 eu,sa se intoarca acasa,mie daca mi_ar da as veni.am studii superioare si muncesc in alta tara din cauza guvernului.multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb