"EximBank" menţine comisioanele reduse şi în 2010

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 februarie 2010

EximBank va menţine în primele şase luni ale acestui an decizia prin care acordă clienţilor săi o reducere a comisioanelor de 50% la produsele din portofoliu, arată un comunicat al băncii. În acelaşi timp, se va păstra şi măsura anulării comisioanelor aplicabile la anumite categorii de produse bancare, destinate în special exportatorilor.

Conducerea băncii consideră că această facilitate va încuraja şi mai mult companiile să apeleze la EximBank pentru a beneficia de credite, garanţii sau asigurări cu costuri mai reduse. Potrivit oficialilor băncii, economia continuă să fie afectată de criza economico-financiară astfel că EximBank încearcă să furnizeze firmelor locale produse şi servicii care să le asigure accesul la finanţarea necesară pentru revigorarea afacerilor.

În urma acestei decizii s-au anulat, de exemplu, comisioanele de angajare cerere - angajament de asigurare. De asemenea, au fost reduse la jumătate comisioanele pentru analiza dosarelor depuse pentru finanţările cu dobândă subvenţionată sau cele pentru finanţări pentru proiecte prioritare.

În plus, companiile care nu erau în dificultate financiară la 1 iulie 2008, dar care au probleme ca urmare a apariţiei crizei economico-financiare pot beneficia de garanţii care să le permită să contracteze credite noi de la bănci, acoperind până la 90% din sumele împrumutate. De asemenea, IMM-urile au posibilitatea de a recupera până la 50% din dobânda plătită pentru creditele de investiţii în lei contractate de la băncile comerciale, conform schemei de ajutor de minimis aprobată de Comisia Europeană, sau pot beneficia de finanţări cu dobândă subvenţionată.

EximBank acordă şi credite pentru plata taxelor şi impozitelor restante acumulate de companii care au probleme cu lichidităţile, precum şi un pachet de finanţare pentru firmele şi autorităţile publice care au proiecte finanţate din fonduri structurale prin care oferă cofinanţare, prefinanţare şi scrisori de intenţie neangajante.

Banca de Export-Import a României EximBank - S.A. este o instituţie specializată prin care se derulează activităţi de susţinere a mediului de afaceri românesc şi a tranzacţiilor internaţionale prin instrumente financiar-bancare şi de asigurări specifice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb