EximBank şi CEC Bank şi finanţează noua fabrică de BCA a Soceram

G.D.
Bănci-Asigurări / 26 octombrie 2022

EximBank şi CEC Bank şi finanţează noua fabrică de BCA a Soceram

EximBank şi CEC Bank au structurat un pachet financiar în valoare totală de 139,2 milioane de lei destinat finanţării noii unităţi de producţie de BCA pe care compania Soceram o construieşte la Târgu Cărbuneşti (Gorj), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, viitoarea fabrică va avea o capacitate de producţie de pana la 1.500 de metri cubi pe zi şi va fi dezvoltată pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de producţie de BCA a societăţii, alături de cea de la Doiceşti (Dâmboviţa) şi cea de la Cordun (Neamţ), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.

"Ca susţinători consacraţi ai mediului de afaceri, suntem permanent alături de business-urile antreprenoriale cu viziune de dezvoltare, mai ales în sectorul producţiei care aduce un plus de valoare adăugată pentru economia românească. Credem că este important ca România să aibă producători locali puternici care să crească şi să devină jucători importanţi şi la nivel regional şi, de aceea, suntem încântaţi să susţinem Soceram în implementarea acestui proiect de investiţii greenfield, derulat într-o perioadă plină de provocări pentru domeniul materialelor de construcţii", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

"Domeniul construcţiilor este unul dintre principalele motoare ale economiei şi mă bucur că CEC Bank vine în sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu, cum este Soceram, care au reuşit să se dezvolte şi să se impună pe piaţă. Faptul că finanţarea unui proiect de investiţii greenfield a fost structurată şi aprobată într-o perioadă plină de provocări la nivel economic, demonstrează angajamentul nostru pentru susţinerea mediului de afaceri românesc", a declarat Bogdan Neacşu, Director General CEC Bank.

"În contextul preocupărilor privind creşterea eficienţei energetice, ne aşteptăm la creşteri ale cererii pentru materiale de construcţii performante, cu proprietăţi de reducere a pierderilor de energie. Construcţia noii fabrici de BCA de la Târgu Cărbuneşti răspunde acestei nevoi din piaţă şi, în acelaşi timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea ecosistemului logistic. Ne bucurăm că două bănci cu capital românesc au ales să ne fie parteneri în acest efort", a declarat Mihai Anastasescu, actionarul majoritar al Soceram S.A, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb