Experţii cibernetici israelieni încep "camera de război" pentru a urmări dispăruţii după atacul Hamas

T.B.
Internaţional / 17 octombrie 2023

Experţii cibernetici israelieni încep "camera de război" pentru a urmări dispăruţii după atacul Hamas

Sute de experţi israelieni în tehnologie de vârf şi-au lăsat temporar locurile de muncă din sectorul privat pentru a ajuta la localizarea israelienilor dispăruţi după atacul săptămânii trecute al grupului militant palestinian Hamas, informează reuters.

Hamas au evitat măsurile stricte de securitate israeliene ca să scape din Fâşia Gaza şi să ataca oraşe şi kibuţuri israeliene, ucigând 1.300 de oameni şi luând aproape 200 de ostatici, potrivit sursei citate. Ca răspuns, Israelul a bombardat Gaza timp de zile, ucigând mai mult de 2.700 de palestinieni în timp ce trupele sale se pregătesc pentru un asalt terestru, transmite reuters.

Karine Nahon, unul dintre liderii iniţiativei, a declarat că voluntarii au analizat filmări - inclusiv videoclipuri postate online de Hamas - ca să ajute la identificarea şi localizarea celor peste 1.000 de oameni care încă nu sunt contabilizaţi. Orice informaţie obţinută este transmisă autorităţilor israeliene, informează sursa.

Cu baza în Tel Aviv, la centrul sectorului de tehnologie de vârf şi securitate cibernetică din Israel, voluntarii au creat un centru de comandă improvizat unde folosesc inteligenţă artificială şi recunoaştere facială şi vocală pentru a ajuta la localizarea celor dispăruţi după atac, uneori după îmbrăcăminte sau trăsături recunoscute, menţionează reuters.

"Guvernul se bazează acum pe informaţiile care vin din aceste camere. Încercăm să înţelegem situaţia fiecărei persoane dispărute şi încă avem peste o mie de oameni care lipsesc", a adăugat ea.

Lucrează contra cronometru.Israelul a jurat să elimine Hamas ca răspuns la atacuri, în timp ce Hamas spune că va executa ostaticii ca răspuns la atacurile israeliene asupra civililor", a spus Nahon, conform sursei menţionate.

Hamas începe acum să şteargă filmările atacurilor pe care le-a postat online, sugerând că grupul militant este conştient că acele videoclipuri sunt analizate în căutarea de informaţii, a adăugat Nahon, informează reuters.

"Hamas şterge acum şi înlătură videoclipurile pe care le au. A existat un videoclip live despre cum au intrat în diferite camere unde au ucis copii, cu imagini oribile.

"Ceea ce fac acum este să meargă pe fiecare videoclip şi să îl înlăture, deoarece înţeleg că noi monitorizăm şi analizăm acele videoclipuri", a adăugat ea, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb