EXPERŢII SAP ROMÂNIA: "Atragerea resursei umane calificate pentru inteligenţă artificială - o provocare"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii / 5 decembrie 2018

"Atragerea resursei umane calificate pentru inteligenţă artificială - o provocare"

SAP România a anunţat, ieri, că plănuieşte noi angajări în 2019, des­chizând 100 de poziţii tehnice şi non-tehnice.

Compania are, prezent, în ţara noas­tră, 704 angajaţi, dintre care 466 în Bucureşti, 122 la Timişoara şi 116 la Cluj-Napoca.

La noi în ţară, însă, găsirea resursei umane calificate, mai ales în domenii precum inteligenţa artificială sau machine learning reprezintă o adevărată provocare pentru angajatori, iar competiţia este una acerbă, au subliniat reprezentanţii SAP România.

În acest context, Cristian Popescu, managing director SAP România, a afirmat: "România este o piaţă emergentă, din punct de vedere tehnologic şi creşte exponenţial, iar pieţele cu care ne comparăm, spre exemplu Marea Britanie, sunt pieţe stabilizate, unde cererea de talent (de resursă umană calificată) s-a stabilizat, astfel că acestea au ştiut, în amonte, ce să facă. În acest moment, noi ne confruntăm cu o cerere exponenţială de resursă umană calificată pentru care nu am fost pregătiţi, din cauză că noi galopăm şi sunt convins că sistemul de învăţământ se va alinia, dar este importantă şi contribuţia noastră, a companiilor de tehnologie. Cred că acum suntem în momentul în care doar avem o cerere foarte mare şi o dorinţă mare de a alinia mediul universitar ca să mulţumescă economia şi cred că vom ajunge acolo, dar va trebui ceva timp şi, încă o dată, şi din partea noastră este nevoie de mai multe iniţiative, poate să ne aşezăm la masă mai des, chiar şi companii concurente, şi să eficientizăm lucrurile".

Echipa de Data Science din Bucureşti, una din cele trei divizii SAP la nivel global, este în plin proces de recrutare şi are zece poziţii disponibile pentru perioada următoare. Reprezentanţii companiei au mai spus că primii specialişti se vor alătura echipei SAP România în luna decembrie 2018, procesul continuând şi anul viitor. Pentru aceste poziţii sunt vizaţi tinerii cu rezultate excepţionale, absolvenţi ai facultăţilor tehnice, de matematică sau informatică, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Compania caută absolvenţi de facultăţi de specialitate, însă reprezentanţii SAP România au precizat că fluctuaţiile legislative le pun beţe în roate companiilor în ceea ce priveşte angajările.

Cristian Popescu a mai spus că este necesar ca parteneriatul dintre mediul de afaceri şi mediul universitar, din domeniu, din ţara noastră, să se dezvolte, pentru a putea acoperi cererea existentă, în ceea ce priveşte angajaţii calificaţi, adăugând: "România este foarte atractivă pentru investitori, iar resursa umană este absolut necesară pentru succes".

Anul trecut, compania a avut un venit de 65,9 milioane de euro, în creştere faţă de cel raportat în 2016, de 60 de milioane de euro.

Anul acesta, portofoliul de clienţi locali ai SAP România a fost completat de: Rompetrol, Groupama şi Tarom.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb